Szociális dolgozókat fenyegetett késsel gyereke iskolai hiányzása miatt egy apa Szentesen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a gyermeke iskolai hiányzása miatt indult eljárásban lépett fel erőszakosan - tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi kiskorú gyermekének ötven órát meghaladó iskolai hiányzása gyűlt össze, ezért védelembe vételi eljárás indult. A férfit 2020. december 8-ra idézték meg az egyik megyebeli város családsegítő központjába, ahol a családgondozók konzultálni kívántak vele.

A megbeszélés során a gondozók kilátásba helyezték, hogy amennyiben a jóváhagyott gondozási tervben foglaltakat a vádlott nem tartja be, úgy felmerülhet a gyermek családból történő kiemelése is. Ekkor a vádlott a nadrágja korcából elővett egy közel 50 cm hosszúságú kést, amelyet maga elé tartva megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben elveszik tőle a gyermekét, vagy a gyermeke hiányzásával kapcsolatos eljárás nem a számára megfelelően alakul, úgy leszúrja őket.

A vádlott a sértettek felszólítására a kést végül eltette, majd az intézményből távozott.

A vádlott a fenti fenyegető magatartásával és kijelentésével a sértetteket jogszerű eljárásukban akadályozta. A családgondozók a jogszabály szerint közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

56 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Kamionnal karambolozott egy kisteherautó Kövegynél

Legutóbbi hasonló cikkek