Krimi

Ötszáz forint miatt próbálta átverni a rendőröket egy vásárhelyi férfi

Ötszáz forint miatt próbálta átverni a rendőröket egy vásárhelyi férfi

2021. január 14., csütörtök
Ötszáz forint miatt próbálta átverni a rendőröket egy vásárhelyi férfi

A vádirat szerint a férfi 2020. május 8-án, az esti órákban ittas állapotából kifolyólag Hódmezővásárhelyen elvesztette az övtáskáját, amelyben mobiltelefonja, okiratai valamint 500 Ft készpénze volt.

Annak érdekében, hogy családja előtt leplezze a történteket, másnap bement a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, és ott feljelentést tett, amelyben valótlanul azt adta elő, hogy az ittas állapotát kihasználva ismeretlen tettes lecsatolta derekáról az övtáskáját és azzal elfutott. Valótlan bejelentésében leírást is adott az állítólagos lopás elkövetőjéről is.

Két hét után a vádlott beismerte, hogy az övtáskát valójában elveszítette, így a lopás vétsége miatt indult nyomozást a nyomozó hatóság megszüntette, s hatóság félrevezetése miatt eljárást indított.

A vádlottat a járási ügyészség hatóság félrevezetésének vétségével vádolja, melyet az követ el, aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan. A cselekmény két évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.