Egyetem

Ösztöndíjasokat keres a Sófi Alapítvány

Ösztöndíjasokat keres a Sófi Alapítvány

2021. január 21., csütörtök
Ösztöndíjasokat keres a Sófi Alapítvány

AzSZTE Tehetségpontáltal kínált hallgatói támogatások egyike a Sófi-ösztöndíj. ASzegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványfontos feladatának tekinti a fiatal tehetségek teljesítményének erkölcsi elismerését, és jövőbeni életpályájuk nyomon követését, elősegítését. A 2020-2021. tanévre 1,3 millió forintot oszt szét a Sófi alapítvány kuratóriuma.

A Sófi Ösztöndíj pályázat feltételeit teljesíteni képes hallgatóknak már elsőévesként is érdemes jelentkezni erre a támogatásra. Ez ugyanis pluszpontokat jelent, ha az egyetemista a későbbi években is pályázik. Az is az előnyök közé tartozik, hogy minden pályázó automatikusan a Sófi Tehetséggondozó Kör és az SZTE Tehetségpont hallgatói közösség tagjává válik. Az SZTE-s tehetségek körének tagja jogosult az alapítvány által nyújtott szolgáltatásokra. Így például igénybe vehet ingyenes jogi tanácsadást, de kedvező banki és pénzügyi szolgáltatásokat is, sőt: interdiszciplináris programokban vehet részt a Sófi Tehetséggondozó Kör tagja. A team ingyenes és kedvezményes belépőjegyeket oszt szét a koncertekre, színházi előadásokra, múzeumi és képzőművészeti kiállításokra, sporteseményekre és egyéb rendezvényekre. Az ezzel kapcsolatos részletek megtalálhatók a www.sztehetseg.hu honlapon.

A pályázatok beadási határideje: február 11., csütörtök 12 óra.

Az elnyerhető ösztöndíjak értékét növeli, hogy az Oktatási és Kulturális Miniszter 2008-ban a világhírű magyar tudósról elnevezett Kármán Tódor díjjal ismerte el az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány munkáját, amely a társadalmi felelősségvállalás területén adható legrangosabb állami kitüntetés. A Sófi Alapítvány egyedülálló tevékenységének és komplex értékelési rendszerének köszönhetően a magyar felsőoktatás nagy presztízsű ösztöndíjait osztja ki évről-évre a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóinak.

A Sófi Alapítvány 1,3 millió forintos, 2020-2021 közötti ösztöndíjpályázatának feltételeiről és a jelentkezés folyamatáról, valamint további információkrólittlehet információkat találni.

A pályázati űrlap innen is elérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.