Egyetem

Online nyílt napot tart az SZTE

Online nyílt napot tart az SZTE

2021. január 28., csütörtök
Online nyílt napot tart az SZTE

Az egész napos, awww.u-szeged.hu/online-nyiltnapweboldalon elérhető rendezvényen a továbbtanulás előtt álló fiatalok mélyebben is megismerhetik az SZTE képzési kínálatát, feltehetik a felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseiket.

"Online standdal" fogadja az érdeklődőket az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az egyetemi hallgatói önkormányzat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, a nemzetközi mobilitási iroda, a kulturális iroda, az egyetemi sportközpont és a Diákhitel Központ.

Az egyetem tizenkét kara és az SZTE Tanárképző Központja a Kari kérdezz-felelek során lehetőséget kínál arra, hogy a jelentkezők feltegyék az egyes képzéseket érintő kérdéseiket. A leendő egyetemisták részleteket tudhatnak meg a hallgatói juttatásokkal, az ösztöndíj-lehetőségekről. Külön chatszobába várják a határon túlról felvételiző diákokat. Az érdeklődők informálódhatnak a lakhatásról, a kollégiumi elhelyezésről, tájékozódhatnak a hallgatói életről, a színes kulturális és sportolási lehetőségekről.

A végzős középiskolások megismerhetik az SZTE Junior Akadémia emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamait, és az érdeklődők részt vehetnek online pályatervezési tanácsadáson is.

ASzegedi Tudományegyetemre első helyen jelentkezők egyedülálló módon csatlakozhatnak a Coursera for SZTE programhoz, mintha már most az egyetem polgárai lennének. Így ingyenesen és korlátlanul hozzáférhetnek a világ legnagyobb online oktatási felületéhez, és az ott ajánlott kurzusok elvégzésével készülhetnek az egyetemi tanulmányaikra - erre buzdítják majd őket a "Készüljünk együtt az egyetemre a Courserával!" online programon.

Az érdeklődők hallhatnak az SZTE+ programról is, amely arra hivatott, hogy a résztvevők játékos kihívásokon keresztül ismerjék megSzegedvárosát, az egyetem elektronikus rendszereit, és hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók beilleszkedjenek az egyetemi közösségbe.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.