Közélet

Nem sumákolt egyetlen parlamenti képviselő sem

Nem sumákolt egyetlen parlamenti képviselő sem

2021. január 31., vasárnap
Nem sumákolt egyetlen parlamenti képviselő sem

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint a 198 országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a 12 nemzetiségi szószóló leadta saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát.

Az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és február 1-jétől megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) a képviselő, illetve a szószóló neve alatt.

A vonatkozó törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének szintén eleget tett az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei, a versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész, helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelő bizottság tagjai, a médiatanács elnöke és tagjai - tájékoztatott Hargitai János. Jelezte: a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és szintén február 1-től megtekinthető az Országgyűlés honlapján a tisztségviselő neve alatt.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.