Exkluzív interjú

Mikler Roland ismét a magyar válogatott pillére volt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Védései meccseket hoztak a világbajnokságon.

Mikler Roland újabb világversenyen bizonyította, hogy joggal emlegetik a világ legjobb kapusai között. Bár a keretben három kapus volt, messze ő töltötte a legtöbb időt a pályán, hat mérkőzésen 4 óra 48 percet állt a háló előtt. Remekül működött együtt és irányította a védelmet, ha pedig akadt rés a magyar falon, akkor nagyon fontos bravúrokat mutatott be.

Bár korábban hallani lehetett arról, hogy elgondolkodott azon, visszavonul a válogatottból, de ez a világbajnokság is bizonyította, hogy pillére a csapatnak, nemcsak a pályán, hanem csapatkapitányként azon kívül is. A védési mutatója ugyan “csak” 31 százalékon állt meg, 169 lövésből 60 alkalommal sikerült védeni, de ha valaki végignézte a meccseket, akkor az tudja, hogy ez az adat csalóka. Nagyon fontos pillanatokban voltak a magyar válogatott sikerét megalapozó védései.

Mikler Rolanddal a hazaérkezés után értékeltük a világbajnokságot.

videó: www.youtube.com

Minisorozatunkban a MOL-Pick Szeged játékosai értékelik a világbajnokságot. Az előző részben Bánhidi Bencével beszélgettünk az egyiptomi két hétről.

Előző sztori

A farsang idén elnapolva

Következő sztori

Az SZTE modellváltása Botka személyes veresége – véli a szegedi Fidesz