Sport

Mikler Roland ismét a magyar válogatott pillére volt

Mikler Roland ismét a magyar válogatott pillére volt

2021. január 30., szombat
Mikler Roland ismét a magyar válogatott pillére volt

Mikler Roland újabb világversenyen bizonyította, hogy joggal emlegetik a világ legjobb kapusai között. Bár a keretben három kapus volt, messze ő töltötte a legtöbb időt a pályán, hat mérkőzésen 4 óra 48 percet állt a háló előtt. Remekül működött együtt és irányította a védelmet, ha pedig akadt rés a magyar falon, akkor nagyon fontos bravúrokat mutatott be.

Bár korábban hallani lehetett arról, hogy elgondolkodott azon, visszavonul a válogatottból, de ez a világbajnokság is bizonyította, hogy pillére a csapatnak, nemcsak a pályán, hanem csapatkapitányként azon kívül is. A védési mutatója ugyan "csak" 31 százalékon állt meg, 169 lövésből 60 alkalommal sikerült védeni, de ha valaki végignézte a meccseket, akkor az tudja, hogy ez az adat csalóka. Nagyon fontos pillanatokban voltak a magyar válogatott sikerét megalapozó védései.

Mikler Rolanddal a hazaérkezés után értékeltük a világbajnokságot.

videó: www.youtube.com

Minisorozatunkban a MOL-Pick Szeged játékosai értékelik a világbajnokságot. Az előző részben Bánhidi Bencével beszélgettünk az egyiptomi két hétről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.