Illegális bevándorlás

Menekülő migránsokat fogtak Csanádpalotánál

Menekülő migránsokat fogtak Csanádpalotánál

2021. január 7., csütörtök
Menekülő migránsokat fogtak Csanádpalotánál

A járőrök január 6-án 5 óra 30 perc és január 7-én 5 óra 30 perc között nyolc esetben 24 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged és Röszke közigazgatási területén, valaminta röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, iraki, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy török honosságú kamionban 68 határsértőt találtak megbújva a rendőrök január 6-án 20 óra 50 perckor. A csoport tagjai közül többen a raktér ponyváját kivágva megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök a közelben elfogták őket.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrrel szemben, - aki szintén elhagyta a kamiont - embercsempészés, míg a migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.