Menekülő migránsokat fogtak Csanádpalotánál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 86 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök január 6-án 5 óra 30 perc és január 7-én 5 óra 30 perc között nyolc esetben 24 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged és Röszke közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, iraki, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy török honosságú kamionban 68 határsértőt találtak megbújva a rendőrök január 6-án 20 óra 50 perckor. A csoport tagjai közül többen a raktér ponyváját kivágva megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök a közelben elfogták őket.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrrel szemben, – aki szintén elhagyta a kamiont – embercsempészés, míg a migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Nehezen kezdődik az év a vásárhelyi állatvédőknek

Következő sztori

Előbbre sorolnák a bolti dolgozókat az oltási menetrendben