Közélet

Megállapodást kötött az SZTE és a megyei önkormányzat

Megállapodást kötött az SZTE és a megyei önkormányzat

2021. január 20., szerda
Megállapodást kötött az SZTE és a megyei önkormányzat

A cél az, hogy szakmai gyakorlóhely biztosításával a vidékfejlesztési szakemberképzésben részt vevők testközelből szerezhessenek tapasztalatot.

A szakmai gyakorlat jó alkalom arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a megyei önkormányzat szervezeti és szakmai felépítésével, valós körülmények között készüljenek későbbi munkájukra, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a vidékfejlesztési munka gyakorlatából.

A gyakorlati idő során olyan fontos szakmai feladatokba tudják bevonni az egyetemistákat, amelyeknek előkészítésével, kidolgozásával, majd azok szakdolgozatban történő részletes kifejtésével, felhasználásával számukra is hasznossá válik.

A megállapodás a hallgatók érdekét szolgálja, hiszen a közös együttműködés alapja annak a célnak a megvalósítása, hogy az egyetem hallgatói valós szakmai körülmények között szerezzenek - a már megszerzett elméleti tudásukhoz – olyan gyakorlatot, melyet a későbbi munkájuk során használni tudnak.

Mind a Szegedi Tudományegyetem, mind a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az együttműködéstől azt várja, hogy a vidékfejlesztési szakképzésben résztvevő hallgatók olyan szakmai gyakorlatot szereznek, amely a megye egészének, illetve az ország vidékfejlesztésének is hasznára válik.

(Forrás: CSCSMÖ)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.