Megállapodást kötött az SZTE és a megyei önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kiemelkedő stratégiai partnere a Szegedi Tudományegyetem. A két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben, hogy egymást segítve végezzék tevékenységeiket a megye lakosságának érdekében.

A cél az, hogy szakmai gyakorlóhely biztosításával a vidékfejlesztési szakemberképzésben részt vevők testközelből szerezhessenek tapasztalatot.

A szakmai gyakorlat jó alkalom arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a megyei önkormányzat szervezeti és szakmai felépítésével, valós körülmények között készüljenek későbbi munkájukra, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a vidékfejlesztési munka gyakorlatából.

A gyakorlati idő során olyan fontos szakmai feladatokba tudják bevonni az egyetemistákat, amelyeknek előkészítésével, kidolgozásával, majd azok szakdolgozatban történő részletes kifejtésével, felhasználásával számukra is hasznossá válik.

A megállapodás a hallgatók érdekét szolgálja, hiszen a közös együttműködés alapja annak a célnak a megvalósítása, hogy az egyetem hallgatói valós szakmai körülmények között szerezzenek – a már megszerzett elméleti tudásukhoz – olyan gyakorlatot, melyet a későbbi munkájuk során használni tudnak.

Mind a Szegedi Tudományegyetem, mind a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az együttműködéstől azt várja, hogy a vidékfejlesztési szakképzésben résztvevő hallgatók olyan szakmai gyakorlatot szereznek, amely a megye egészének, illetve az ország vidékfejlesztésének is hasznára válik.

(Forrás: CSCSMÖ)

Kézilabda-világbajnokság
Előző sztori

Bravúros magyar győzelem után csoportelsőség a vb-n

Következő sztori

30 határsértő próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek