Illegális bevándorlás

Kilenc migránst és két embercsempészt fogtak Csongrád-Csanádban

Kilenc migránst és két embercsempészt fogtak Csongrád-Csanádban

2021. január 17., vasárnap
Kilenc migránst és két embercsempészt fogtak Csongrád-Csanádban

A járőrök január 16-án 5 óra 30 perc és január 17-én 5 óra 30 perc között két esetben összesen négy határsértőt tartóztattak fel Kiszombor közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok palesztin és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai január 17-én 1 óra 35 perckor Mórahalom közigazgatási területén ellenőriztek egy északmacedón honosságú személygépkocsit. A járműben az északmacedón sofőrön és társán kívül még öt, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A gépjármű vezetőjét, valamint segítőjét a rendőrök embercsempészés gyanúja miatt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. A migránsokat pedig - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.