Kilenc migránst és két embercsempészt fogtak Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök kilenc határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök január 16-án 5 óra 30 perc és január 17-én 5 óra 30 perc között két esetben összesen négy határsértőt tartóztattak fel Kiszombor közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok palesztin és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai január 17-én 1 óra 35 perckor Mórahalom közigazgatási területén ellenőriztek egy északmacedón honosságú személygépkocsit. A járműben az északmacedón sofőrön és társán kívül még öt, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A gépjármű vezetőjét, valamint segítőjét a rendőrök embercsempészés gyanúja miatt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. A migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Győzött a Szentes az alsóházi rangadón

Következő sztori

A háziorvosok is megkapták az oltást Makón