Hatalmas üzlet a migráció a szerb taxisok számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nagy üzlet a Vajdaságban a szerb taxisoknak a migránsok utaztatása. A taxisok már arab nyelvű taxiskártyákat osztogatnak az illegális bevándorlóknak - írja az Origó.

A szerb rendőrség buszokkal szállítja el az illegális migránsokat a határ menti magyar településekről, jó pénzért azonban a szerb taxisok már másnap visszaviszik őket – írja a Ripost

Egy vajdasági férfi most a zombori befogadóközpontnál megszerezte az egyik taxis által osztogatott névjegykártyát, amelyen jól látszik, hogy a fuvarozók már nem csak szerb feliratokat használnak. Este hat órakor csak ki kell állni a volt seprűkészítő üzem sarkára, és ott csak úgy özönlenek a zombori rendszámú taxik a központ felé a migránsokkal – idéz a Ripost egy magyarkanizsai nőt.

Tavaly késő ősszel Horgoson már feltartóztattak egy migránsokkal teli taxit, megfenyegették a sofőrjét, és visszafordulásra kényszerítették. A helyiek szerint ugyanakkor ez nem megoldás, nem lehet állandóan lesben állni, és bajba sem akarnak kerülni.

(Illusztráció: Balogh Zoltán/MTI)

Előző sztori

Ömlik a pénz a vidéki Magyarország fejlesztésére

Következő sztori

Belgrádi klinikán gyógyulnak a Szeged-Csanád GA sérültjei