Egészség

Fordítsunk hátat a szirénhangoknak! - tanácsolja Kásler Miklós

Fordítsunk hátat a szirénhangoknak! - tanácsolja Kásler Miklós

2021. január 17., vasárnap
Fordítsunk hátat a szirénhangoknak! - tanácsolja Kásler Miklós

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés, és egyedül a védőoltás képes a világjárvány megfékezésére – írta vasárnap közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy a vakcinák körüli hangulatkeltés a korlátozásokból és lezárásokból való kiutat ássa alá. A tárcavezető elítéli az üzleti vagy politikai érdekből történő hangulatkeltést, és rávilágít arra, hogy Magyarországon már több mint százezer ember kapta meg az oltóanyagot, ám az uniós beszerzés lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle vakcina beszerzéséről.

Nyomatékosítja továbbá, hogy ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amely garantálja, hogy biztonságosak és hatásosak.

A bejegyzés végén a miniszter az oltás beadatására buzdít, mint fogalmaz: „Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.