Fordítsunk hátat a szirénhangoknak! – tanácsolja Kásler Miklós

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Csak a szakhatóságok által engedélyezett, biztonságos vakcinák lesznek elérhetőek a magyar emberek számára.

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés, és egyedül a védőoltás képes a világjárvány megfékezésére – írta vasárnap közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy a vakcinák körüli hangulatkeltés a korlátozásokból és lezárásokból való kiutat ássa alá. A tárcavezető elítéli az üzleti vagy politikai érdekből történő hangulatkeltést, és rávilágít arra, hogy Magyarországon már több mint százezer ember kapta meg az oltóanyagot, ám az uniós beszerzés lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle vakcina beszerzéséről.

Nyomatékosítja továbbá, hogy ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amely garantálja, hogy biztonságosak és hatásosak.

A bejegyzés végén a miniszter az oltás beadatására buzdít, mint fogalmaz: „Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat”.

Előző sztori

Ezt lehet tudni eddig a koronavírus új mutánsairól

Következő sztori

Fémszívet kapott Üllés

Legutóbbi hasonló cikkek