/

Fennállásának 40 éves jubileumára készül a Maros Táncegyüttes

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Negyvenéves jubileumára készül a táncegyüttes, amely idén többek között a tavaly elmaradt fesztiválfellépéseket is szeretné pótolni - számolt be a Makó Híradó.

A társulat nagy lendülettel indult 2020 elején, készültek az új koreográfiák, ruhák, a táncosok úgy gondolták, hogy szép évnek néznek elébe, de a nagyszabású tavaszváró gálájuk után „jött a feketeleves”, hiszen akkor le is zárult az év; félbemaradtak munkáik.

Ezután bizakodva tekintettek a nyári időszakra, hiszen hazai és külföldi fesztiválokra is hivatalosak voltak, amelyek végül nem valósulhattak meg, így úgy gondolták, szeptemberben már a következő, jubileumi évre fognak készülni.

Nagy lendülettel kezdtek bele a koreográfiákba, de novemberben ismét félbe kellett, hogy hagyják a munkát.

– Nem látjuk mikor lesz a vírusos időszaknak vége, viszont azt tudjuk, hogy pozitívan tekintünk előre, hiszen a 40 évet meg kell ünnepelni, ha az utcán fogunk táncolni, akkor is – emelte ki Tóthné Döme Mária, a társulat vezetője. Március közepére terveznek már egy tavaszváró gálát is, ennek alkalmából pedig régi koreográfiákat elevenítenének fel.

A 2021-es év kiemelt eseménye számukra a 40 éves jubileumi műsoruk, amelyen egykori tanítványaik, zenészek és koreográfusok is megjelennének a táncegyüttes elmúlt évtizedeiből, a gálaelőadásra június 18-án és 19-én kerülhet sor.

Előző sztori

Online nyílt napot tart a természettudományi és informatikai kar

Következő sztori

74 millióért kelt el egy panellakás - érdekességek a tavalyi ingatlanpiacról

Legutóbbi hasonló cikkek