Elhunyt Bagaméry László

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bagaméry László kilenc évvel ezelőtt írt Zuhanórepülés című könyvében a kiadó ezt írta róla az ajánlójában: “Bagaméry László a szegedi újságírás egyik legmarkánsabb, legsokszínűbb, és talán egyik legmegosztóbb figurája volt a rendszerváltás előtt is és azóta is. Neki a város levegője éltető eleme. A szőke folyó minden kanyarulatával, a part menti úszóházaival, haragos hullámaival, a gyermekkor összes emlékével együtt. Kudarcokkal, kínlódásokkal, felejthetetlen örömökkel vegyes 68 év, itt a Tisza-parton. A bohém (sport)újságíró az egyik arca, a másik a színházért rajongásig szerelmes kritikus.”

Bagaméry László 1969 óta kezdte újságírói pályafutását a Délmagyar sportrovatánál, aminek később a vezetője lett. Dolgozott a Délvilágnál, a Dél Sportjánál és a Páholy magazinnál. Alapító szerkesztő-műsorvezetője volt a Rádió 88-nak, több kötete is megjelent, legismertebb “Ring” címmel, ahol pályafutása legjobb interjúit gyűjtötte egybe. Sok fiatal szegedi újságíró újságíró pályafutását indította el.

Legendás barátság fűzte Boncz Gézához, a szegedi motorcsónaksport mozgatórugója volt.

Baga, Bagaméry László 77 éves volt.

Előző sztori

Az élvonalból erősített a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Hamarosan megkezdődik a lakosság oltása