Közélet

Diktatórikus szegedi módszerekről ír a Fidesz

Diktatórikus szegedi módszerekről ír a Fidesz

2021. január 15., péntek
Diktatórikus szegedi módszerekről ír a Fidesz

"Tiltakozunk újságírók bűnügyi eljárás alá vonása ellen!

Szegedre, a szabadság városába visszalopóztak a 2010 előtti sötét szocialista idők: itt az is megtörténhet, ami az ország más területein nem.

Azt az újságírónőt vegzálja a bírói hatalom, aki lerántotta a leplet a szegedi igazságszolgáltatás korrupt összefonódásairól.

Mint ismert, Füssy Angéla tényfeltáró-riportok sorozatában leplezte le a szegedi bíróság korrupt összefonódásait, ahol is a Botka László számára kényelmetlen ügyekben - Szeviép, piacdózerolás - az újságírónő bizonyítékokkal támasztotta alá: a szegedi bíróság nem elfogulatlan, mert gazdasági és más összefonódások miatt a bírók a Botka számára  kényes ügyekben úgy hoztak ítéleteket, hogy az élet más területein  függő viszonyban voltak a szegedi városvezetéstől.

A bírói hatalom a leleplezést nem hagyta megtorolatlanul, így Füssy Angélát csütörtökön rabosították és bűnügyi, magánvádas eljárás indult ellene.

Ez elfogadhatatlan!

Tűrhetetlen, hogy azt rabosítják, aki megírja az igazat, leleplezi a hálózat összefonódásait, és nem azokat, akik ilyen-olyan előnyökért cserébe Botkának kedvezően ítélkeztek. A vörös polip mindenki számára láthatóvá vált.

Tiltakozunk tényfeltáró újságírók rabosítása ellen, ez nem egy keleti diktatúra, hanem egy európai jogállam! Jellemző, hogy ez a példátlan eset is csak Botka "szabad" városában történhet meg. A leghatározottabban kiállunk Füssy Angéla újságíró mellett, és elítéljük azt, hogy Szegeden kicsiben, de már vissza is tért a 2010 előtti szocialista világ, ahol szabadságnak hazudják a diktatórikus megfélemlítést és elnyomást.

Ebből sem a Szegedi Fidesz, sem a jóakaratú emberek nem kérnek.

Tiltakozunk az igazat megíró újságírónő rabosítása ellen" - írta közleményében a Szegedi Fidesz elnöksége.

Frissítés: Füssy szerint meg akarják őt leckéztetni

Füssy Angéla lapunknak elmondta, a témában több mint egy év alatt nagyjából ötven cikket írt, amelyekben dokumentumokkal alátámasztva mutatta be az összeférhetetlenségeket, amelyeket nem jelentettek a bírók.

Az első bíró, akit lebuktattak, Nóvé Ágnes volt és ő az egyetlen, aki bármiféle kifogást emelt a cikkek kapcsán. – Nóvé fiatal bíró, akit fegyelmi eljárás alá vonták, ez nyilván nem lehet neki kellemes. Büntetés-végrehajtási bíróvá fokozták, mondhatni zátonyra futott a karrierje. Ezért végigboncolták az összes cikket, hogy találjanak kapaszkodókat, ami alapján feljelentéseket tehetnek – fogalmazott a PS újságírója.

Kiemelte, hogy összesen két lényegtelen részletbe kapaszkodnak bele: az egyik, hogy mekkora volt az összeg, amit kaptak, a másik a teljesítési igazolások leadásának dátuma.

– Amikor leírtam a 800 milliós összeget, azt nem hasraütésszerűen tettem, ennek ellenére elképzelhetőnek tartom, hogy ebben az esetben a forrással lehetett probléma – mondta Füssy, aki azt is elmesélte, hogy Nové Ágnes még márciusban tett büntetőfeljelentést ellene.

– Ha egy bíró bárki ellen feljelentést tesz, akkor az átmegy közvádba és onnantól a Központi Nyomozó Főügyészségre kerül az ügy. A legviccesebb az egészben, hogy a Szegedi Regionális Nyomozóügyészséget bízták meg az ügy lefolytatásra. Tíz hónap után megállapították, hogy megalapozottan gyanúsítható vagyok, hogy a rágalmazás minősített esetét követtem el, ami akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – részletezte az újságírónő, aki egy nappal szenteste előtt kapta meg a katonai főügyész levelét, amiben gyanúsítotti kihallgatásra idézték.

Füssy Angéla nem tett vallomást és abszurdnak tartja, hogy Szegeden folytatják le az eljárást. Úgy véli, ez megleckéztetés, amellyel az igazságszolgáltatás érinthetetlenségét próbálják bizonyítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.