Közlekedés

Debrecenben bevezették az egyórás mobiljegyet

Debrecenben bevezették az egyórás mobiljegyet

2021. január 8., péntek
Debrecenben bevezették az egyórás mobiljegyet

Az év első napjától a debreceni utasok új, mobiltelefonnal megvásárolható jegytípussal is igénybe vehetik a DKV közösségi közlekedési szolgáltatását. Az időalapú, 1 órás mobiljegyet a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladó partnerei mobiltelefonos applikációján keresztül vásárolható meg – derül ki a Debreceni Közlekedési Vállalat közleményéből.

A tikett az érvényesítéstől számított 60 percen keresztül korlátlan számú átszállást biztosít az utasok számára és mivel a szimpla vonaljegynél csupán ötven forinttal drágább, így már egy átszállással is jobban megéri ilyen típusú jegyet vásárolni.

A Szegedi Közlekedési Társaságnál jelenleg kétféle időalapú jegy váltható: a 24 órás jegy 1040, míg a 72 órás jegy 2600 forintba kerül. Rákérdeztünk az önkormányzatnál, valamint a SZKT-nál arra, hogy terveznek-e hasonló konstrukció szerint, egyórás menetjegyet bevezetni a jövőben, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Kiemelt kép: DKV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.