HÁBORÚ: Mégis bezárják a Cserepes sori piacot – Döntött Botka László

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabó Bálint „totális háborút” hirdetett a piac megmaradása érdekében.

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerdán zártkörű egyeztetésen vett részt Botka Lászlóval, amelyen jelen volt Ruff Bálint, a polgármester tanácsadója, valamint Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő is. A megbeszélés témája a Cserepes sori piac jövője volt.

Az önkormányzati képviselő elmondása szerint bizakodásra adott okot, hogy egyáltalán tudott egyeztetni a polgármesterrel, hiszen korábban hasonló esetben biztonsági őrök és rendőrök várták az irodánál.

Szabó Bálint elmondta, a tárgyalás során Botkának nem volt túl pozitív a hozzáállása a piac kérdéséhez, ugyanakkor csütörtök délig kért gondolkodási időt a döntést illetően.

Az idő leteltével pedig Botka úgy döntött, hogy bezáratja a Cserepes sori piacot és ezzel legkevesebb 250 munkahelyet szüntet meg a városban.

Szabó elmondása szerint a polgármester nem indokolta a döntését. Úgy véli, álláspontjuk szerint függetlenül attól, hogy mi van a bérleti szerződésekkel, a polgármesternek joga van bezárni a piacot.

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője „totális háborút” hirdetett a Cserepes sori piac megmaradása érdekében. – Szombaton 9 órára tüntetést szervezünk a Cserepes sori piacon, 10 órakor sajtótájékoztató lesz, majd a déli órákban a piac bezárását követően a járványügyi helyzetre való tekintettel autókkal átvonulunk a városháza elé – osztotta meg a menetrendet Szabó.

A SzegedMa korábban megírta, hogy a kormányhivatal jogértelmezése szerint maradnia kell a piacnak, de az önkormányzati cég szerint viszont akkor is bezárják.

Előző sztori

Lakossági bejelentésre zárattak be egy kocsmát

Következő sztori

Amikor a kalamárisból kifogyott a tinta… Csokonai, 1805

Legutóbbi hasonló cikkek