Sport

Betilthatják a gólörömöt

Betilthatják a gólörömöt

2021. január 17., vasárnap
Betilthatják a gólörömöt

Valószínűleg sokan láttak már focimeccset, és ott a gólok utáni őrült ujjongást. Az egymás nyakába ugrálás vagy éppen egy csoportos ölelés nem biztos, hogy felelősségteljes cselekedet a világjárvány idején.

Minden elkerülhető érintkezést mellőzni kell

– hívta fel a figyelmet Jonathan Van-Tam, Nagy-Britannia tisztifőorvos-helyettese.

A Premier League futballistáit jelenleg is vizsgálják az FA-kupa-mérkőzéseken történtek után. A szigetországi labdarúgókat felszólították, hogy alkalmazkodjanak a koronavírus elleni előírások betartásához, mert amíg nincs mindenki beoltva, addig senkinek sem garantált az egészsége.

Kérdés, vajon a továbbiakban az előírásokat betartják-e a játékosok, illetve más országok csapatai is jobban odafigyelnek majd a távolságtartás szabályaira?

Brit politikusok már felvetették ötletként, hogyha a mezlevételért is jár sárga-lap, akkor az ilyesfajta csoportosult gólörömöket is lehetne szankcionálni. Habár ezt jobban ki kell dolgozni mert ez nagyon sok sárga-lapot eredményezne, ezzel sok eltiltást maga után vonna.

(hirado.hu, fotó: Europress/AFP)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.