Politika

Bartók Csaba 55 milliót lobbizott ki a Szegedi Vadasparknak

Bartók Csaba 55 milliót lobbizott ki a Szegedi Vadasparknak

2021. január 9., szombat
Bartók Csaba 55 milliót lobbizott ki a Szegedi Vadasparknak

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke lapunknak elmondta, a járvány miatt a Szegedi Vadasparknak - az ország valamennyi állatkertjéhez hasonlóan – a bezárás miatt gondjai akadtak a bevétellel. A kormány ezért létrehozott egy alapot, amelyből ezeket a közkedvelt létesítményeket megsegíti, hogy a pandémiás helyzetet túléljék.

– Amint erről tudomást szereztünk, igyekeztünk minél nagyobb összeget kilobbizni Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár úrnál.

Sikerült 55 millió forintos támogatást kiharcolnunk a Szegedi Vadaspark számára, amit belátásuk szerint költhetnek el annak érdekében, hogy az állatkert működése biztosítva legyen

– mondta az önkormányzati képviselő.

Bartók szerint ez egy újabb példa arra, hogy a kormány nem elvesz, hanem ad. – A magyar kormány adót csökkent és munkahelyeket, értékeket teremt. Reméljük, hogy a város felelős vezetői, akiknek ez lett volna a dolga, valamint az állatkert vezetői elégedett lesznek a segítséggel – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.