Egyetem

Az SZTE is részt vesz az Educatio online oktatási kiállításon

Az SZTE is részt vesz az Educatio online oktatási kiállításon

2021. január 19., kedd
Az SZTE is részt vesz az Educatio online oktatási kiállításon

A Szegedi Tudományegyetem – mint a QS World University Rankings szerint Magyarország legjobb egyeteme és a második legzöldebb hazai intézmény – minden évben részt vesz az Educatio kiállításon. Ez idén sincs másképp, azonban most az SZTE képviselői virtuális standnál várják az érdeklődőket, akik így első kézből kaphatnak választ továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre. A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos és egészségtudományi, valamint a társadalom és a természettudományi területekig.

Az érdeklődők és felvételi előtt állók az SZTE virtuális standjánál, a képzések, a kutatási és tudományos tevékenységmellett mindent megtudhatnak a pezsgő szegedi diákéletről,a kollégiumokról, atehetséggondozási programokról, a szociális juttatásokról,a kulturális és sportolási lehetőségekről.

AzSZTE Karrier Irodamunkatársaingyenes pályaorientációs tanácsadást kínál, melyre előzetesen kell regisztrálni. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.

Az SZTE virtuális standjánál megtekinthető az egyetem mind a 12 karának bemutatkozó videója, és letölthető az egyetem2021/2022-es tanévre szóló felvételi kiadványa is.A látogatók ezen kívül három formában tehetik fel kérdéseiket: idén is lehetőség lesz a „személyes” találkozásra, ugyanis a karok képviselői Zoom-szobákban várják a középiskolásokat, hogy online formában, de mégis élőben válaszolják meg a kérdéseket. Ha valaki tart a kamerától, live chat formájában, írásban is érdeklődhet a képviselőktől, akik azonnal a kérdezők segítségére lesznek.

A felvételi előtt álló diákok és érdeklődők azEducatio oldalánregisztrálhatnak ingyenesen az online képzési szakkiállításra. A regisztrációt követően mindenki számára elérhetőek a kiállítói standok, melyek között virtuális sétát tehetnek. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.