Világtükör

Minden ötödik francia egyetemista sem fiúnak, sem lánynak nem tartja magát

Minden ötödik francia egyetemista sem fiúnak, sem lánynak nem tartja magát

2021. január 12., kedd
Minden ötödik francia egyetemista sem fiúnak, sem lánynak nem tartja magát

Az 1980-as években még nem volt egyértelmű, hogy mi okozhatja a szexuális eredetű rendellenességeket. Örökölt vagy tanult tulajdonságokról van szó? És ha az utóbbi az igaz, visszafordítható a folyamat, vagy gyógyítható az állapot?

A fent felvázolt két kérdésre a mai napig nincs perdöntő bizonyíték, az viszont biztos, hogy napjainkra már a 90-es évek általános nézeteit vallani kirívó homofóbiának számít, miután az elmúlt 10 évben a baloldal – felvértezve Hollywooddal és a techóriásokkal – sikeres kampányt folytatott a homoszexualitás terjesztése érdekében.

Emiatt lehet furcsa valakinek az a szám, amely nemrég érkezett Franciaországból, miszerint a 18–22 éves francia fiataloknak már a 22 százaléka genderqueernek tartja magát, vagyis elutasítja mindkét szexuális nem vállalását.

A címben szereplő állítást viszont már nem más, mint az Institut Français d’Opinion Publique, röviden az IFOP, a franciaállami statisztikai hivatal kifejezettenerre rákérdező kutatásaderítette ki.

A genderqueer ráadásul csak az egyik kategória, a közölt számban nem is szerepel a többi szexuális rendellenesség.

Az egyik francia jobboldali csatorna készített is egy összeállítást azoknak a francia fiataloknak a videóiból, képeiből, akik a kutatás eredményét meghallva posztolták az Instagramra és a Twitterre a #MembresDes22Pourcents, vagyis „a 22 százalék tagjai” hashtaggel jelezve, hogy bizony már ők is ezt a demográfiai réteget erősítik.

Az utóbbi időben ráadásul már a baloldal sem ragaszkodik a „csak születni lehet homoszexuálisnak” dogmához, amit korábban 10 évig építgetett, hanem nyíltan fel meri vállalni, hogy emiatt is szükség van a korai szexuális felvilágosításra – lásd az októberi mesekönyvbotrányt.

Az mindenesetre indikatív, hogy míg korábban a vállaltan és nem vállaltan LMBTQ-emberek csak a lakosság 4–10 százalékát tették ki, mára a fiatalok körében ez az arány Nyugaton már közel 35 százalékos, a korábban 0,5 százlékra saccolt transzneműek aránya pedig, mint a francia kutatásból láthattuk, negyvennégyszeresére emelkedett.

Mivel a szélsőbaloldalon egyre elfogadottabbá válik az a nézet, hogy a született nemiség olyan genetikai zsákutca, mint a bölcsességfog vagy a vakbél, esélyes, hogy a 2030-as évek haladó fiatalja számára, akinek már Donáthék képviselik a fasizmust, ez lesz a jelszó.

Az eredeti cikkITTérhető el.

(Fotó: pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.