Illegális bevándorlás

68 határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

68 határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2021. január 8., péntek
68 határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök január 7-én 5 óra 30 perc és január 8-án 5 óra 30 perc között 11 esetben 62 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Ásotthalom és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, libanoni, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Acsanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy román honosságú kamionban 6 határsértőt találtak megbújva a rendőrök január 7-én 15 óra 45 perckor. A csoport tagjai afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.