68 határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 68 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.    

A járőrök január 7-én 5 óra 30 perc és január 8-án 5 óra 30 perc között 11 esetben 62 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Ásotthalom és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, libanoni, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Acsanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy román honosságú kamionban 6 határsértőt találtak megbújva a rendőrök január 7-én 15 óra 45 perckor. A csoport tagjai afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Jó hír, hogy kevés az influenzás beteg

Hallgassa meg!
Következő sztori

Február elsejéig maradnak a korlátozó intézkedések – jelentette be Orbán