30 határsértő próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 30 határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök január 19-én 5 óra 30 perc és január 20-án 5 óra 30 perc között három esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen pedig a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban három határsértőt találtak megbújva az egyenruhások. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A Szegedi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei január 19-én 23 óra 25 perckor Szegeden, a Makai úton ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit. Az autóban a török sofőrön és szintén török nőutasán kívül még öt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépkocsit vezető török férfit és társát előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás, majd az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Megállapodást kötött az SZTE és a megyei önkormányzat

Következő sztori

Részeg motoros okozott sérüléseket élettársának Makón

Legutóbbi hasonló cikkek