Illegális bevándorlás

30 határsértő próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

30 határsértő próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

2021. január 20., szerda
30 határsértő próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

A járőrök január 19-én 5 óra 30 perc és január 20-án 5 óra 30 perc között három esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen pedig a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionbanhárom határsértőt találtak megbújva az egyenruhások. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A Szegedi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei január 19-én 23 óra 25 perckor Szegeden, a Makai úton ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit. Az autóban a török sofőrön és szintén török nőutasán kívül még öt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépkocsit vezető török férfit és társát előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás, majd az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.