Krimi

Vádat emeltek Szegeden a potencianövelőket csempésző dán sofőr ellen

Vádat emeltek Szegeden a potencianövelőket csempésző dán sofőr ellen

2020. december 7., hétfő
Vádat emeltek Szegeden a potencianövelőket csempésző dán sofőr ellen

A vádirat szerint a vádlott október 30-án jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen az általa vezetett dán honosságú gépkocsi vezetőjeként.

A bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésre nemleges választ adott. Az ezt követően elrendelt tételes vámvizsgálat során az eljáró pénzügyőrök a gépjármű csomagtartójában levő bőröndből 21 doboz, dobozonként 7 tasak, valamint 19 doboz, dobozonként 4 tabletta gyógyszert foglaltak le.

A vádlott által becsempészni szándékozott szildenafil hatóanyagú gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező egészségügyi termékek. Az egy személynek 251 napra elegendő mennyiség nem a személyes szükségletek kielégítésére szolgáló, indokolatlan nagyságú, kizárólag arra engedéllyel rendelkező gyártó, vagy nagykereskedő hozhatta volna be az ország területére. A vádlott részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszergyártói, vagy gyógyszernagykereskedői engedélyt nem adott ki.

A járási ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja. Vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalával, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására, valamint a lefoglalt termékek elkobzására tett indítványt.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróág fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.