Vádat emeltek Szegeden a potencianövelőket csempésző dán sofőr ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a dán állampolgárságú férfival szemben, aki október elején 251 napra elegendő potencianövelő szert csempészett - tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott október 30-án jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen az általa vezetett dán honosságú gépkocsi vezetőjeként.

A bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésre nemleges választ adott. Az ezt követően elrendelt tételes vámvizsgálat során az eljáró pénzügyőrök a gépjármű csomagtartójában levő bőröndből 21 doboz, dobozonként 7 tasak, valamint 19 doboz, dobozonként 4 tabletta gyógyszert foglaltak le.

A vádlott által becsempészni szándékozott szildenafil hatóanyagú gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező egészségügyi termékek. Az egy személynek 251 napra elegendő mennyiség nem a személyes szükségletek kielégítésére szolgáló, indokolatlan nagyságú, kizárólag arra engedéllyel rendelkező gyártó, vagy nagykereskedő hozhatta volna be az ország területére. A vádlott részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszergyártói, vagy gyógyszernagykereskedői engedélyt nem adott ki.

A járási ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja. Vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalával, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására, valamint a lefoglalt termékek elkobzására tett indítványt.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróág fog dönteni.

Előző sztori

Több helyen is kidőlt fák okoztak gondot a megyében

Következő sztori

Nem maradt el a Nobel-díjasok és a tehetséges diákok szegedi találkozója