Sport

Triplákkal nyert a Szolnok

Triplákkal nyert a Szolnok

2020. december 1., kedd
Triplákkal nyert a Szolnok

Jobban kezdte a Szolnok a hétfő esti bajnokit a közel egy hónapos bajnoki szünet után: a vendégek pontos támadásaik mellett a lepattanókat is kontrollálták, és gyorsan, már a meccs elején tízpontos előnyre tettek szert. A második negyedben már megkezdte a felzárkózást a Szedeák. A Szolnok remekül dobott kintről, a hazaiaknak viszont nem jöttek be a távoli dobások, és a lepattanók tekintetében is akadtak gondjaik – ennek ellenére a félidőben egyetlen ponttal náluk volt az előny.

A folytatásban rendre meg tudott lépni a Szolnok, de mindig volt rá szegedi válasz - a harmadik negyed végén Kerpel-Fronius Gáspár labdaszerzése után pillanatok alatt fordítottak is, 61–60-nál azonban a válogatott Pongó Máté szórt be egy távolit, így a Szolnok várhatta előnyben az utolsó negyedet.

A negyedik negyedben ismét tíz pont volt a különbség a negyed felénél, de még innen is volt egy visszaút a Szedeáknak: Keller Iván a lehető legjobbkor jelentkezett egy triplával, 78–81, egy perc maradt a meccsből. Szubotics elrontotta a büntetőket, Zach Brown pedig dobhatott egy hármast – viszont kimaradt a hármasa, nem úgy Warneré a túloldalon.

Kosárlabda NB I/A csoport, 11. forduló

Szedeák–Szolnok 78–84 (16–23, 26–18, 19–22, 17–21)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kapitány, Török, Győrffy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, GOVENS 19/9, Brown 10/3,
DZSELETOVICS 23, Dickey 6 Csere: Kerpel-Fronius B. 7/3, KELLER 11/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Szolnok: WARNER 19/9, Kovács 7/3, Rudner, CAKARUN 16, SZUBOTICS 15/3. Csere: Badzim 12/9, Zsíros 6/6, Pongó 9/9. Taiwo Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.