Több mint száz közmunkást foglalkoztatnak jövőre Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A makói önkormányzat pályázatot ad be a 2021-es járási Start Munkaprogram támogatásához – fejtette ki a legutóbbi MakóInfóban Farkas Éva Erzsébet.

A Rádió 7 beszámolója szerint a polgármester elmondta, hogy siker esetén számos fejlesztést, illetve egyéb munkálatot, karbantartást hajtatnának végre a tervezett 106 fős létszámmal. Így többek között 15-en dolgoznának a mezőgazdasági programrészben, vagyis növényeket termesztenének, illetve gondoznák a facsemetéket.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte, hogy öt önkormányzati bérlakást a közfoglalkoztatottak újítanának fel, valamint járdákat építenének, illetve utakat és csatornákat is rendbe tennének.

Ugyancsak a Start Munkaprogram keretében számolják fel jövőre is az illegális hulladéklerakókat, azok évente ugyanis igen nagy költséget jelentenek, mivel folyamatosan újabb és újabb szeméthegyek keletkeznek.

A járdaépítés is folytatódik 2021-ben ebből a forrásból, körzetenként 200-200 folyóméternyi szakaszok újulhatnak meg. Valamennyi beruházáshoz szükséges önerőt az önkormányzat biztosítja.

Előző sztori

E-mailben kapnak tájékoztatást az oltásra interneten regisztrálók

Következő sztori

Hat ország 120 zenészével készített karanténvideót a CityRocks