Egészség

Sikeres a védekezés az iskolákban

Sikeres a védekezés az iskolákban

2020. december 16., szerda
Sikeres a védekezés az iskolákban

Maruzsa Zoltán hozzátette: a köznevelési intézmények januárban is megkapják a fertőtlenítőszert, amelyből 300 ezer liter áll rendelkezésre.

Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás a téli szünet után - jelentette be.

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy a testhőmérséklet-mérések "maradnak", a pedagógusok, iskolai dolgozók január 2-3-án az Országos Mentőszolgálat tesztelési pontjain önkéntesen és térítésmentesen vehetnek rész koronavírus-tesztelésen.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján ismertette: jelenleg 146 óvodában egy-egy csoportot érintően van rendkívüli szünet, ez az intézmények kevesebb, mint öt százaléka. 79 óvodában és 42 általános iskolában az egész intézményt illetően tartanak rendkívüli szünetet.

Az operatív törzs 393 általános iskolában egy-két osztályban – ez az intézmények 15 százaléka –, és 31 általános iskolában – ami az intézmények egy százaléka – rendelt el digitális tanrendet. Az adatok az esetszámok csökkenését mutatják, javulnak az eredmények – tette hozzá.

Az államtitkár arról is szólt, hogy szeptember elseje óta 17 562 e-mailes bejelentkezés történt arra a tematikus címre, amit a köznevelési intézmények számára működtetnek, hogy járványügyi eseményeket jelentsenek be. Ez alapján 8935 döntés született az elmúlt három és fél hónapban, 3688 esetben rendkívüli szünet elrendelésére, 5247 esetben tantermen kívüli digitális munkarend bevezetésére került sor.

Az iskolák és óvodák 63 százalékánál nem volt szükség tanügyi jellegű intézkedésre, a védekezés tehát alapvetően sikeres – hangsúlyozta Maruzsa Zoltán.

(MTI, MN)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.