Sikeres a védekezés az iskolákban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A téli szünetben minden iskolát és óvodát ki kell takarítani,  ahol szükséges, a munkába a honvédséget is bevonják - mondta a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán hozzátette: a köznevelési intézmények januárban is megkapják a fertőtlenítőszert, amelyből 300 ezer liter áll rendelkezésre.

Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás a téli szünet után – jelentette be.

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy a testhőmérséklet-mérések “maradnak”, a pedagógusok, iskolai dolgozók január 2-3-án az Országos Mentőszolgálat tesztelési pontjain önkéntesen és térítésmentesen vehetnek rész koronavírus-tesztelésen.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján ismertette: jelenleg 146 óvodában egy-egy csoportot érintően van rendkívüli szünet, ez az intézmények kevesebb, mint öt százaléka. 79 óvodában és 42 általános iskolában az egész intézményt illetően tartanak rendkívüli szünetet.

Az operatív törzs 393 általános iskolában egy-két osztályban – ez az intézmények 15 százaléka –, és 31 általános iskolában – ami az intézmények egy százaléka – rendelt el digitális tanrendet. Az adatok az esetszámok csökkenését mutatják, javulnak az eredmények – tette hozzá.

Az államtitkár arról is szólt, hogy szeptember elseje óta 17 562 e-mailes bejelentkezés történt arra a tematikus címre, amit a köznevelési intézmények számára működtetnek, hogy járványügyi eseményeket jelentsenek be. Ez alapján 8935 döntés született az elmúlt három és fél hónapban, 3688 esetben rendkívüli szünet elrendelésére, 5247 esetben tantermen kívüli digitális munkarend bevezetésére került sor.

Az iskolák és óvodák 63 százalékánál nem volt szükség tanügyi jellegű intézkedésre, a védekezés tehát alapvetően sikeres – hangsúlyozta Maruzsa Zoltán.

(MTI, MN)

Előző sztori

Már várják a jelentkezőket a THEALTER fesztiválra

Következő sztori

Meghosszabbították a járványügyi készültséget

Legutóbbi hasonló cikkek