Megvédtük a magyar szuverenitást és a magyarok pénzét – mondta Orbán Viktor

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt számolt be hétfőn az Országgyűlésben az uniós csúcs eredményéről.

Európa nehéz helyzetben van

Orbán Viktor felszólalása elején közölte, hogy hat hónapos tárgyalássorozat ért véget. Európa nehéz helyzetben van – tette hozzá. Fél évvel ezelőtt Németország vette át az elnökséget – idézi a miniszterelnököt az Origo.

Minden euróért előbb vagy utóbb meg kell dolgozni

Orbán Viktor elmondta, hogy a német elnökség célja a kontinens modernizálása volt, és a helyreállítási alap révén kezelni lehet a gondokat. Szólt arról is, hogy több európai ország nagyon súlyos gazdasági helyzetben van, az államadósság szintje több helyen 100 százalék felett van. A német javaslat a Next Generation alap volt. Ez tulajdonképpen hitel, és ettől a magyarok nem voltak boldogok – tette hozzá. Minden euróért előbb vagy utóbb meg kell dolgozni. A szolidaritás miatt elfogadtuk ezt a válságkezelési koncepciót.

Győzött a józan ész, megvédtük a magyar szuverenitást és a magyarok pénzét

Orbán Viktor elmondta, hogy az Országgyűlés által elfogadott határozat alapján fogadták el a megállapodást júliusban. Július és november között a németek az EP-vel arra jutottak, hogy ideológiai és politikai feltételekhez kötik a pénzügyi segélyt – mondta a kormányfő. Nagyon durva hangnemben támadták ezekben a hónapokban Magyarországot és Lengyelországot.

Felidézte, hogy egyes német tisztségviselők az ország kiéheztetéséről beszéltek. Később bejelentettük, hogy vétózni fogunk a lengyelekkel együtt – idézte fel a kormányfő.

Végül a múlt héten győzött a józan ész, megvédtük a magyar szuverenitást és a magyarok pénzét. Ezért Lengyelországnak köszönetet kell mondani – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ezzel a döntéssel sikerült Európa egységét megőrizni – mondta a kormányfő. Elhárult az a veszély, hogy bevándorlókat Magyarországra lehessen erőltetni. Megmaradt Európa egysége, nyilvánvalóvá vált, hogy az EU csak nemzetek közösségeként tud működni – mondta a kormányfő.

Előző sztori

Most a Gmail és a Google szolgáltatásai álltak le

Következő sztori

130 millióból épül főzőkonyha Szatymazon