Megválasztották a legállatibb orvosi rendelőt Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete idén is rengeteg beteg, sérült állatot mentett meg és fogadott a gondozásába, gyógyíttatott meg. A szervezet elsődlegesen prevenciós tevékenységet folytat, ám emellett nagyon sok bántalmazott, bajba jutott állatnak is segít a lehetőségeihez mérten.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, munkájuk során nélkülözhetetlen egy jó, megbízható, empatikus állatorvos, hiszen – ahogy fogalmaz – ők hiába tesznek meg az állatért mindent, mégsem tudják orvos nélkül gyógyíttatni, ivartalanítani a védtelen állatokat.

Hódmezővásárhelyen az egyesület hosszú évek óta Dr. Kovács Istvánnal dolgozik együtt a Kovidoki Állatorvosi Rendelőben. Számtalan esettel találkoztak már, az ivartalanítási programjaik nyolcvan százalékát ő végezte el. A doktor és asszisztensei mindig segítőkészen állnak a szervezet rendelkezésére, megértőek és elfogadóak.

Az egyesület a rendelő gyógyító munkáját megköszönve, „A legállatibb rendelő” címmel tüntette ki az orvosi csapatot. A legállatibb állatorvos így Dr. Kovács István lett, valamint a legállatibb asszisztensek Fóti Judit és Kovács-Hegedűs Zsuzsanna Fruzsina.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete idén a vírushelyzet miatt nagyon sokszor nehéz helyzetbe került. Ám programjaik, az állatok segítése ennek ellenére folyamatos volt, sőt. Tavasszal elfoglalhatták a cicák az új Cicalakot, valamint ősszel megnyitotta a szervezet a Jane Goodall Sünispotályát is. Emellett, ahogy anyagi kereteik és kapacitásuk engedte, az utcai cicákat is ivartalaníttatták és gyógyíttatták. Jövőbeni céljuk egy új kutyakennel felállítása és a Cicalak bővítése.

Előző sztori

Jó hír, hogy “csak” 48 új fertőzöttet találtak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Unokázós csalók próbálkoztak Szegeden, szerencsére hiába