/

Már szombaton elkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hajnalban érkezett a vakcina.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint már december 26-án elkezdődik az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása a Dél-pesti Centrumkórházban, majd délután a Semmelweis Egyetem Klinikáján.

Az egészségügyi dolgozók körében óriási az érdeklődés a vakcina iránt – hangzott el a csatornán szombaton. Mint mondták: szombaton háromnegyed 9-kor megérkezett a Dél-pesti Centrumkórházba az első vakcinaszállítmány, amelyet rendőri felvezetéssel, hűtőteherautóval hoztak. A mínusz 80 Celsius-fokon tárolt oltóanyag sértetlenségét katonák ellenőrizték mielőtt bevitték az intézménybe, majd azonnal egy szintén mínusz 80 fokos hűtőbe rakták – ismertették.

Hozzátették: vasárnap mind az öt oltóponton – a Dél-Pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Semmelweis Egyetem Klinikáján, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházban és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában – elkezdik oltani az egészségügyi dolgozókat.

A Dél-pesti Centrumkórházba érkezett Pfizer-BioNTech vakcinát pakolják 2020. december 26-án.
A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsõként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyagot a kórházból továbbítják a többi a hazai oltópontra.
Az elsõ szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetõvé. MTI/Koszticsák Szilárd
Előző sztori

Koronavírus: ismét 1200 alatt az új esetek száma

Következő sztori

Elhunyt Farkas László