Közélet

Ma eljön az az éjszaka...

Ma eljön az az éjszaka...

2020. december 24., csütörtök
Ma eljön az az éjszaka...

A vándorút Názáretben kezdődött. Hosszú volt, keserves. De most ott járnak már a végcél közelében. József, az ács kitartóan megy elöl, istrángon vezeti a szamarat, amelynek hátán várandós asszony ül, Mária. A csacsi engedelmes, türelmes, mintha tudná, milyen kivételes feladatot teljesít.

Még néhány óra, és eljön az este. Igyekezniük kell, mert Augustus császár parancsa szerint a népszámlálásra mindenkinek az ősi városába kell megtérnie. Nekik a Jeruzsálemhez közeli Betlehem-Efratába. És a jövendölés szerint épp abban az időben, és éppen ott születik meg a gyermek, a titokzatos „békesség fejedelme”, aki veszélyt jelent majd a császár hatalmára.

A vándorok Galilea dombjait már megjárták, Szamária, aztán Júdea hegyeire is fölkapaszkodtak, túljutottak útjuk nehezén, s lassan elérnek céljukhoz, mire beköszönt az este. S utána itt lesz az az éjszaka, amikor a gyötrelmekkel teli útjuk véget ér. És amikor egy fiúgyermek számára elkezdődik a küzdelmes, dicsőséget hozó életút. 2020 éve volt ez.

Ismerjük a bibliai történetet. A kisded, Mária gyermeke azon az éjszakán életbe sírja magát. A nyolcadik napon a Názáreti Jézus nevet kapja majd. A hívő ember erre emlékezik karácsony vigíliáján. És arra a próbákkal teli életútra, ami aztán kétezer év szellemiségére hatott. A miénkre jelen időnkre is. De kire gondoljon, aki ebben így, szó szerint hinni nem tud? Hát ki másra, a gyermekre. A mindenkori védtelen gyermekekre. Mert a gyermek maga a „békesség fejedelme”.

Még néhány óra, és eljön az az éjszaka…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.