/

Kétmillió nyugdíjas kapja meg az oltásregisztrációs levelet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Magyar Posta pénteken kézbesíti a Nemzeti Népegészségügyi Központ levelét, a borítékban - a tájékoztató mellett - egy regisztrációs lap és egy válaszboríték található, amelynek kitöltésével és visszaküldésével a nyugdíjasok regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra.

A Magyar Posta Zrt. pénteki közleménye szerint a levelet minden 60. életévét betöltött nyugdíjas megkapja, vagyis több mint kétmillió ember.

A kézbesítés pénteken a főváros belső kerületeiben kezdődik, majd szombattól a Budapest többi kerületében élők kapják meg a leveleket. Ezt követően országszerte folytatódik a kézbesítés.

A kormány tájékoztató kampányt indít a koronavírus elleni oltás regisztrációjával kapcsolatban. A kisfilmekben Győrfi Pál ismerteti a legfontosabb tudnivalókat.

A regisztrálók elsők között kaphatnak tájékoztatást az oltásról szóló legújabb információkról, és arról, hogy mikor kerül sor az oltásra.

A tájékoztató anyagok azt is hangsúlyozzák, hogy az oltás önkéntes és ingyenes lesz, sorrendjét pedig a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg.

A vakcina iránti nagyfokú érdeklődést jelzi, hogy már az első napon több mint százezer magyar ember regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Előző sztori

Eredményes, ugyanakkor nehéz évet zár a mezőgazdaság

Következő sztori

Hat évre ítéltek egy drogterjesztő makói házaspárt