Újabban kedvezményes hitelt kínálnak az internetes csalók

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új, a magyar felhasználókat célzó, aktív adathalász-akció zajlik, amelynek keretében a csalók kedvező kamatozású hitelt ígérnek a címzetteknek – hívta fel a figyelmet a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat.

 

 

Mint írják, a csalók a Világbank nevét említik és a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetre hivatkoznak. Az adathalász levélben a feladó személyes adatokat (név, telefonszám) kér a címzettektől az ügyintézés lefolytatásához.

A Kaspersky szakértői azt javasolják, hogy aki ilyen levelet kap, alaposan vizsgálja meg a feladó email címét. Gyanúra adhat okot, ha a levél egy ingyenes e-mail szolgáltatásból származik vagy értelmetlen karaktereket tartalmaz.

A jól ismert cégek nem küldenek rossz formátumú, illetve helytelen megfogalmazású vagy helyesírású e-maileket – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy az érintettek ne nyissák ki a mellékleteket és ne kattintsanak a gyanús e-mailen belüli linkekre.

(MTI)

Frissítve
Előző sztori

Illegális bevándorlókra panaszkodnak Deszken

Következő sztori

Több mint 270 vírusváltozat genetikai feltérképezését végezték el szegedi kutatók

Legutóbbi hasonló cikkek