Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett járvány idején a baloldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Hol a dohány? – tette fel a kérdést egy évekkel ezelőtti a szabolcsi dohánytermelők érdekében tartott sajtótájékoztatón Legény Zsolt. A volt MSZP-s képviselőt csütörtökön több kartonnyi csempészcigarettával fogták el az ukrán határőrök, amit autója csomagterébe rejtett. Diplomata-útlevelét a külügyminisztérium azonnal hatállyal visszavonta – hangzott el az M1 Híradójában.

A vámhatóság azért állította félre a politikust a Beregsurány–Luzsanka határátkelőnél csütörtökön, mert gyanússá vált, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. Amikor megkérték, hogy nyissa ki a rakteret, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Ezután bukkantak rá a csempészárura.

Az MSZP rövid közleményben tudatta, hogy a cigarettacsempészés közben tetten ért Legény Zsolt csütörtökön este lemondott minden párttisztségéről és kilépett a szocialista pártból.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a közösségi oldalán közölte, hogy az MSZP kérésére volt diplomata útlevele Legény Zsoltnak, mert a baloldali párt szerint szakértőként segítette a külügyi kapcsolatokat.

Legény diplomata-útlevelét azonnali hatállyal visszavonták – tette hozzá Menczer Tamás.

Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István szerint az elmúlt hónapok botrányai jól mutatják, hogy a járványhelyzetben mit is tett a baloldal.

„Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett még annak kell örülnünk, hogy a karácsonyfa alól majd a karácsonyi ajándékot nem fogják kilopni. A viccet félretéve az ügy egészen felháborító, de ugyanakkor jól mutatja a baloldal valódi lényegét: semmi mást nem tudnak, csak lopni, csempészni és kamuzni”

– fogalmazott Hollik István.

Legény Zsolt 2006–2010, illetve 2010–2014 között volt az MSZP országgyűlési képviselője. Emellett a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának az elnöke is volt.

(M1, hirado.hu)

Előző sztori

Átlépte a 12 ezret a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Az EU polgárainak háromnegyede aggódik az illegális migráció miatt