Politika

Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett járvány idején a baloldal

Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett járvány idején a baloldal

2020. december 12., szombat
Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett járvány idején a baloldal

A vámhatóság azért állította félre a politikust a Beregsurány–Luzsanka határátkelőnél csütörtökön, mert gyanússá vált, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. Amikor megkérték, hogy nyissa ki a rakteret, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Ezután bukkantak rá a csempészárura.

Az MSZP rövid közleményben tudatta, hogy a cigarettacsempészés közben tetten ért Legény Zsolt csütörtökön este lemondott minden párttisztségéről és kilépett a szocialista pártból.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára aközösségi oldalánközölte, hogy az MSZP kérésére volt diplomata útlevele Legény Zsoltnak, mert a baloldali párt szerint szakértőként segítette a külügyi kapcsolatokat.

Legény diplomata-útlevelét azonnali hatállyal visszavonták – tette hozzá Menczer Tamás.

Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István szerint az elmúlt hónapok botrányai jól mutatják, hogy a járványhelyzetben mit is tett a baloldal.

„Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett még annak kell örülnünk, hogy a karácsonyfa alól majd a karácsonyi ajándékot nem fogják kilopni. A viccet félretéve az ügy egészen felháborító, de ugyanakkor jól mutatja a baloldal valódi lényegét: semmi mást nem tudnak, csak lopni, csempészni és kamuzni”

– fogalmazott Hollik István.

Legény Zsolt 2006–2010, illetve 2010–2014 között volt az MSZP országgyűlési képviselője. Emellett a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának az elnöke is volt.

(M1, hirado.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.