Közélet

Hintón vitte az ajándékokat a szegedi Mikulás a rászorulóknak!

Hintón vitte az ajándékokat a szegedi Mikulás a rászorulóknak!

2020. december 7., hétfő
Hintón vitte az ajándékokat a szegedi Mikulás a rászorulóknak!

Anna öt esztendővel ezelőtt egy erdélyi árvaházban dolgozott nevelőnőként, ahol elmondása szerint életre szóló tapasztalatot szerzett.

– Talán abban az évben tanultam a legtöbbet az életről, érzékenységről, elfogadásról és a megbecsülésről. Amikor hazajöttem nagy űr volt bennem, így csatlakoztam egy csapathoz, akik 15 éve Mikulás alkalmából 20 tonna adománnyal kamionokkal egy héten át több ezer árva gyermeket látogatnak meg és elviszik nekik a Mikulást Erdély-szerte – emlékezett vissza.

A kávézótulajdonos tavaly úgy döntött, hogy az erdélyi tapasztalatokkal felvértezve itthon is szervez egy Mikulástúrát.

Elmondta, egy piknik során belül tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességeket és mikuláscsomagokat gyűjtöttek. Hangsúlyozta, idén olyan sok adomány gyűlt össze, hogy háromnapos túra kerekedett az ajándékosztásból.

– Voltunk a Vakok Intézetében, egy gyermekotthonban, gyermekklinikákon. Egy napon át családokat látogattunk meg és egyedül élő időseket, mert a Mikulás nemcsak gyerekekhez megy, hanem azokhoz is, akik "régebb óta fiatalok". Nagyon sok munkát rakott bele mindenki, mégis fáradtan, de feltöltődve értünk haza minden este – mesélte büszkén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.