Hamis diplomata-útlevéllel bukott le egy csaló Röszkén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki 2018. december 27-én hamis diplomata-útlevéllel igazolta személyazonosságát a határon - közölte a  vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott a késő délutáni órákban jelentkezett be a röszkei autópálya-határátkelőn Szerbiából Magyarország területére. Átadott személyi igazolványa alapján az útlevélkezelő azt állapította meg, hogy a vádlott a bűnügyi nyilvántartásban szerepel, ezért őt másodlagos ellenőrzés érdekében félreállította.

A vádlott ekkor vette elő és adta át az útlevélkezelőnek a személyes adatait tartalmazó közép-afrikai köztársaságbeli diplomata-útlevelét. Az úti okmányról megállapítást nyert, hogy azt legalább két eredeti útlevélből állították össze.

Ismeretlen elkövető az eredetileg nem is diplomata-útlevélként kiállított okmányban a vádlott adatait tartalmazó első lapot manipulálta, további két belső lapot illetve a műbőr fedőlapot kicserélte, és a sorszámát is megváltoztatta. E változtatások révén „vált” az útlevél diplomata státuszt igazoló okmánnyá.

A vádlott az országba történt belépésekor olyan közokiratot használt fel, amelyről tudta, hogy azt meghamisították.

A járási ügyészség a vádlottat közokirat-hamisítás bűntettének elkövetésével vádolja, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Nem jó jel, hogy ismét megugrott a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Megtalálták Baranyában a 11 éve eltűnt egykori szegedi focista és edző holttestét

Legutóbbi hasonló cikkek