Gyurcsány Ferenc jelenti a velünk élő posztkommunizmust?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
– Nagyon más volt ez az év, mint az előzőek, ha jól látom, nincs olyan családi asztal, ahol ne a vírusjárványról beszélnének, ez árnyékolja be az előttünk lévő karácsonyt is – kezdte napirend előtti felszólalását Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke – írja a Magyar Nemzet.

– Elég sokszor egymásnak mentünk ebben a házban ez ügyben, most ezt nem tenném meg – mondta a volt baloldali kormányfő. Gyurcsány azt javasolta: a veszekedések helyett meg kell próbálni megbeszélni a vitákat.

Hozzátetette: – Komoly vitáink vannak, ez igaz, időnként indokolatlanul bélyegezzük meg egymást, ez is igaz. Úgy vélekedett: a vitáknak időnként értelmetlen áldozatai vannak. – Kívánok mindnyájuknak ennél egy picivel nyugodtabb időszakot, ha valakit indokolatlanul bántottunk, bántottam az elmúlt egy évben, az nézze el nekünk, és tudja be akár indokolatlan vehemenciánknak – mondta felszólalása végén Gyurcsány Ferenc.

– Mi sohasem engedünk meg olyan hangnemet önökkel szemben, mint amit önök napról napra, akár az ülésteremben, akár az üléstermen kívül megengednek maguknak – mondta Dömötör Csaba államtitkár a válaszában.

– Lámpavasaznak, patkányoznak, agymosottoznak, tetűcsúszdásoznak, rémisztő képződményeznek, ön pedig nyilvánosan azzal fenyegeti a nem ugyanúgy gondolkodókat, hogy földönfutók lesznek – húzta alá.

Hozzátette: érdekes, hogy ön karácsony előtt pár nappal a szeretetről próbál elmélkedni az Országgyűlésben, de amikor így tesz, akkor valójában a saját lelkiismeretével hadakozik.

A lap szerint Dömötör Csaba felhívta arra is a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc a napokban „zászlót bontott”, és nem hivatalosan miniszterelnöknek jelölte saját feleségét, Dobrev Klárát.

Az államtitkár emlékeztetett: Dobrev Klára az elmúlt időszakban „masszívan tolta a Magyarország-ellenes kampányt”.

– Egészen nyíltan azért kampányoltak, hogy Magyarország ne lehessen nyertese a brüsszeli megállapodásnak – jelentette ki. – Új elemként Dobrev Klára még Lengyelországban is folytatott álhírkampányt. Egy sikeres családtámogatási programról például azt állította, hogy azt Brüsszelnek lehet megköszönni, miközben a lengyel kormány kezdeményezéséről van szó. Hogy mondják lengyelül azt, hogy Balatonőszöd? – kérdezte.

Hozzátette: ezt a kampányt Dobrev Klára külföldi pénzből folytatta. Dömötör Csaba a baloldali összefogással kapcsolatban kifejtette: összeállt az elvtelenség koalíciója, és teljesen világos, hogy Gyurcsány Ferenc lesz a névadója.

Az államtitkár válaszát úgy zárta: amíg Gyurcsány Ferenc jelen van a politikában, addig nincs vége Magyarországon a posztkommunizmusnak, ami ellen a kormánypártok továbbra is küzdeni fognak.

Előző sztori

Felújították a szegedi Siha közi bölcsődét

Következő sztori

Hűségpecsét

Legutóbbi hasonló cikkek