Politika

Gyurcsány Ferenc jelenti a velünk élő posztkommunizmust?

Gyurcsány Ferenc jelenti a velünk élő posztkommunizmust?

2020. december 14., hétfő
Gyurcsány Ferenc jelenti a velünk élő posztkommunizmust?

– Elég sokszor egymásnak mentünk ebben a házban ez ügyben, most ezt nem tenném meg – mondta a volt baloldali kormányfő.Gyurcsány azt javasolta: a veszekedések helyett meg kell próbálni megbeszélni a vitákat.

Hozzátetette: – Komoly vitáink vannak, ez igaz, időnként indokolatlanul bélyegezzük meg egymást, ez is igaz.Úgy vélekedett: a vitáknak időnként értelmetlen áldozatai vannak.– Kívánok mindnyájuknak ennél egy picivel nyugodtabb időszakot, ha valakit indokolatlanul bántottunk, bántottam az elmúlt egy évben, az nézze el nekünk, és tudja be akár indokolatlan vehemenciánknak – mondta felszólalása végén Gyurcsány Ferenc.

– Mi sohasem engedünk meg olyan hangnemet önökkel szemben, mint amit önök napról napra, akár az ülésteremben, akár az üléstermen kívül megengednek maguknak– mondta Dömötör Csaba államtitkár a válaszában.

– Lámpavasaznak, patkányoznak, agymosottoznak, tetűcsúszdásoznak, rémisztő képződményeznek, ön pedig nyilvánosan azzal fenyegeti a nem ugyanúgy gondolkodókat, hogy földönfutók lesznek – húzta alá.

Hozzátette: érdekes, hogy ön karácsony előtt pár nappal a szeretetről próbál elmélkedni az Országgyűlésben, de amikor így tesz, akkor valójában a saját lelkiismeretével hadakozik.

A lap szerint Dömötör Csaba felhívta arra is a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc a napokban „zászlót bontott”, és nem hivatalosan miniszterelnöknek jelölte saját feleségét, Dobrev Klárát.

Az államtitkár emlékeztetett: Dobrev Klára az elmúlt időszakban „masszívan tolta a Magyarország-ellenes kampányt”.

– Egészen nyíltan azért kampányoltak, hogy Magyarország ne lehessen nyertese a brüsszeli megállapodásnak – jelentette ki. – Új elemként Dobrev Klára még Lengyelországban is folytatott álhírkampányt. Egy sikeres családtámogatási programról például azt állította, hogy azt Brüsszelnek lehet megköszönni, miközben a lengyel kormány kezdeményezéséről van szó. Hogy mondják lengyelül azt, hogy Balatonőszöd? – kérdezte.

Hozzátette: ezt a kampányt Dobrev Klára külföldi pénzből folytatta. Dömötör Csaba a baloldali összefogással kapcsolatban kifejtette: összeállt az elvtelenség koalíciója, és teljesen világos, hogy Gyurcsány Ferenc lesz a névadója.

Az államtitkár válaszát úgy zárta: amíg Gyurcsány Ferenc jelen van a politikában, addig nincs vége Magyarországon a posztkommunizmusnak, ami ellen a kormánypártok továbbra is küzdeni fognak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.