Krimi

Feleségét verte, gyerekeit alkohollal itatta egy agresszív férj Vásárhelyen

Feleségét verte, gyerekeit alkohollal itatta egy agresszív férj Vásárhelyen

2020. december 3., csütörtök
Feleségét verte, gyerekeit alkohollal itatta egy agresszív férj Vásárhelyen

A vádirat szerint 2016 februárja és 2020 januárja közötti időszakban a férfi alkoholfogyasztást követően heti rendszerességgel kiabált és veszekedett párjával az otthonukban. Vitáik során rendszeresen méltóságot súlyosan sértő, trágár kifejezésekkel illette a nőt, akit lökdösött, ököllel és tenyérrel is megütött. Egy alkalommal a hangos éjjeli veszekedésre a gyermekek is felébredtek, és szemtanúi voltak annak, ahogyan édesanyjukat a vádlott egy üres borosüveggel fejbe vágta, amelynek hatására a sértett feje vérezni kezdett.

Egy további vita alkalmával a vádlott a földre lökte a sértettet, és egy bozótvágó kést szegezett a tarkójához, azt állítva, hogy levágja a fejét. Máskor féltékenységben azzal fenyegette, hogy meg fogja ölni, el fogja ásni a kertben, illetve felakasztja.

Az egyes viták nyomán több esetben is sor került rendőrségi intézkedésre, hol a sértett, hol a testvére, de még a szomszédok is volt, hogy rendőrt hívtak a helyszínre.

A vádiratban a vádlott terhére rója a járási ügyészség azt is, hogy a férfi a gyermekeket több alkalommal is alkohollal kínálta meg. Két és fél éves fiával a többi gyerek előtt sörrel koccintott és meg is itták együtt az italt. Olyan is előfordult, hogy egy égő cigarettát adott neki, amibe a kisfiú beleszívott.

A vádirat szerint továbbá az egyik, rendrakásra önállóan még nem képes, kétéves kislányt a vádlott arcon ütötte azért, mert nem pakolta el a játékait. A vádlott a vád tárgyává tett cselekményeivel a kiskorúak nevelési, felügyeleti és gondozási feladataiból fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte, s ezzel a gyermekek testi, értelmi erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A vádlottat a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével valamint házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.