Közélet

Fantasztikus őszt produkált a Szedeák

Fantasztikus őszt produkált a Szedeák

2020. december 28., hétfő
Fantasztikus őszt produkált a Szedeák

- Milyen érzésekkel pillant rá a bajnoki tabellára?
- A Szedeák történetében nem mindennapi állapot, hogy ilyen előkelő pozíciót foglaljon el a csapat, de ahogyan korábban a nehezebb időszakokat, úgy a jelenlegi sikereket is igyekszünk reálisan értékelni. Az viszont feltétlenül örömmel tölt el, hogy komoly tényezők lettünk a bajnokságban, minimális különbségű vereségeinket a dobogóra, illetve az aranyéremre pályázó csapatok ellen szenvedtük el, miközben a Körmendet például oda-vissza legyőztük. További hitet és reményt ad a jó folytatáshoz a tudat, hogy a keretünk minden egyes tagja teszi a dolgát, és megvalósítja azt az elképzelésünket, amiért ide szerződtettük őket. Nálunk most valóban mindenki hihetetlenül fontos láncszem az egész gépezetben, és döntő az eddigieredményességben, hogy a játékosok a rájuk bízott szerepükben kiválóan helytállnak.

- Volt a felkészülés kezdetén bármilyen előjele a jó szereplésnek?
- A nyári szünet utáni legelső megbeszélésen Szrecsko Szekulovics vezetőedző azt mondta: tudja, hogy nem dúskálunk az anyagiakban, de nem szeretne ezzel foglalkozni, legyen bármekkora a büdzsé, ő nem a rutinra és a biztonságra teszi le a voksát, hanem egy fiatal, győztes mentalitású csapatot akar építeni. Ezek a mondatok azóta is gyakran eszembe jutnak…

Közösen határoztuk el azt, hogy két kulcsposzton a külföldi játékosok igazolásával egészen augusztusig kivárunk, ami utólag nagyon jó döntésnek bizonyult.

- Mert a légiósok kiválasztása valóban telitalálatnak bizonyult!
- Nálunk a vezetőedző a rendelkezésre álló anyagi forrásokhoz igazodva mindig is szabad kezet kapott, így aztán a külföldi játékosok kiválasztását illetően az érdem teljes mértékben Szrecskóé. A keretünk átlagéletkora 24, a kezdőötösünké 26 év. Tudtuk, hogy ebben van ugyan bizonytalanság, de érdemes kockáztatnunk az eredményesség érdekében.A magyar „magot” lényegében sikerült egyben tartanunk. Két távozónk volt, Kovács Ádám sérüléséből még most sem épült fel teljesen,Vágvölgyi Ákos pedig magánéleti okokból hagyta abba az élsportot. A kényszerből távozók helyett kiváló igazolásnak bizonyult Keller Iván.Tehát

ez egy stabil magyar váz,olyan játékosokkal, akik egyetemre járnak, és kétszer is U20-as bajnokok voltak a Szedeákkal, így az összetartás természetes közöttük.

Ráadásul a fiúk megértették, hogy a COVID új kihívások elé állítja a menedzsmentet is, ami áldozatokat kíván mindenkitől. Ezt nagyon köszönöm innen is nekik, de azt hiszem, ők is látják, hogy megérte kitartani a Szedeák mellett.

- Az elmúlt években a klub mindig a biztos bennmaradást tűzte ki célul. Így az alapszakasz feléhez érkezve változtak a tervek?
- Konkrét helyezésben ezúttal sem gondolkozunk. Szeretnénk továbbra is a csapaton belül tapasztalható kémiára építeni, és minél több meccset megnyerni. Nagyon jó látni, ahogyan a külföldi játékosaink lengetik a törölközőt egy-egy fiatal szép megmozdulása esetén. Ennek a légkörnek a kialakításában meghatározó szerepe volt Szrecsko személyiségének, aki a szigor mellett kellő emberséggel és humorral tudja kezelni a helyzeteket és Govens Darrinnek is, aki hatalmas tapasztalatával igazi vezére lett a csapatnak. Felemelő érzés például arról hallani, hogy a Körmend elleni hazai meccsünk nagyszünetében a társak állva tapsolták meg az öltözőben Olasz Ádámot, aki a félidő utolsó perceiben kiváló védekezéssel segített a csapatnak.

- Hiányérzet már csak az üres lelátók miatt lehet…
- Nagyon remélem, hogy a bajnokság végéhez közeledve már nézők előtt tudunk játszani, és szurkolóink nem csupán interneten követhetik a meccseinket.

Biztos vagyok benne, hogy az eredményeinkkel mára megtöltenénk az újszegedi sportcsarnokot.

Ritka élmény például egy James Dickey adottságú játékost a Szedeákban látni. 24 éves amerikai centerünk a teljesítményindex alapján jelenleg a magyar bajnokság legértékesebb játékosa, elképesztő ruganyosságával igazi kuriózum a játéka. Biztos vagyok abban, hogy rövidesen a legkomolyabb bajnokságokban láthatják majd a szurkolók, de addig is nagy öröm, hogy most a Szedeákot erősíti. A klubvezetésnek pedig már „csak” az a dolga, hogy egy ilyen csapatnak megpróbálja a nyugodt munkafeltételeket biztosítani. Eddig ez sikerült, és
remélem, hogy a következő évben is lehetőséget kapunk aszponzorainktól, hogy hasonló szinten folytathassuk a munkánkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.