Kultúra

Elkészült a mórahalmi lovas színház következő évadának műsora

Elkészült a mórahalmi lovas színház következő évadának műsora

2020. december 12., szombat
Elkészült a mórahalmi lovas színház következő évadának műsora

Duka Félix úgy fogalmazott: az évad programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy valamennyi, a homokháti kisvárosba érkező vendég megtalálja a számára vonzó előadást. Szerepel a műsorban musical, operett, vígjáték, rockopera, táncszínházi vagy újcirkusz-produkció is.

Az évad június 12-én a nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátékával indul, a társulat a Valahol Európában című musicalt mutatja be. Ezt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása követi, Zsuráfszky Zoltán rendezése és koreográfiája a legendás történelmi kalandfilm-sorozat ihlette A Tenkes kapitánya című táncjáték.

Georges Feydeau zenés vígjátékával, az Osztrigás Micivel érkezik Mórahalomra a Szabadkai Népszínház társulata, majd a Budapest Bár, néhány nappal később pedig Zorán koncertezik a kisvárosban.

Két estén is látható június végén a Nikola Tesla életét bemutató Végtelen energia című musical. A cirkusz, a kortárs tánc és az akrobatika elemeit ötvözi a Recirquel My Land című újcirkusz-előadása, amelyet június utolsó napján mutatnak be.

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként a betörhetetlen vadló vadnyugati történetét elmesélő Szilaj című családi musicalt láthatja a közönség, majd az operettirodalom két népszerű alkotása, a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő következik. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, melyet látványos lovas jelenetekkel tár a közönség el a társulat augusztus elején. Premierként látható a Rómeó és Júlia koncertváltozata és a Szent László életéről szóló rockopera, az évad pedig egy újabb családi musicallel, a mesés keletet idéző Aladdinnal zárul.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.