Sport

Bánhidi Bence újra csúcsformában

Bánhidi Bence újra csúcsformában

2020. december 11., péntek
Bánhidi Bence újra csúcsformában

- A szerdai teljesítménye alapján úgy tűnik, hogy már nyoma sincs a szervezetében a koronavírusnak. Újra a régi?
- Talán most először merem kijelenteni, hogy igen, visszanyertem a régi erőmet és a formám is rendben van, jól érzem magam a pályán. Nagyon hosszú és nehéz három hónapot hagyok magam mögött. Hiába mondták azt, hogy egészséges vagyok és sportolhatok, a vírus olyan nyomokat hagy a szervezetben, ami még hetekig érezteti hatását. A vírus túlélhető, az egészség visszaszerezhető, de óva intek mindenkit, ne vegye félvállról megelőzést. Jobb ezt nem elkapni.

Tizenegyes

A Bajnokok Ligájában eddig az Aalborg elleni tavalyi meccsen szerzett 11 gól volt a rekordja Bánhidi Bencének. A rekordot szerdán beállította, megállíthatatlan volt és 11 kísérletből 11 gólt szerzett. - Meccs közben nem számolgatom, hogy hol tartok. Éreztem, hogy jól megy a játék, aminek elsősorban azért örültem, mert régen éreztem magam ilyen jól a pályán. Az külön öröm, hogy ez góljaimban is megmutatkozott - értékelte a Meskov Breszt elleni teljesítményét a beálló, aki azt is elmondta, hogy a tizenegy gól nemcsak a BL-ben, hanem a pályafutása során is csúcs.

- A csapattársai közül is többen visszatértek már, ugyanakkor nem egyforma az edzettségi szintjük. Hogyan tudják áthidalni ezt a problémát?
- Nem egyszerű a szakmai stáb feladata az őszi szezonban. A leállások, a vírus különböző hatásai váratlan helyzeteket teremtettek. Lassan tényleg teljes lesz a keretünk, de az állapotunk nem egyforma. Az a feladatunk, hogy minél jobban igazodjunk ehhez a helyzethez is és a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle.

- A klubcsapatában és a válogatottban is komoly teher hárul Önre, gólokat, remek védekezést várnak. Úgy tűnik nem zavarja, hogy ön a vezér.
- Teher alatt nő a pálma. Nem egyszerű a feladat, mert abban a rendszerben, amiben mindkét helyen játszunk, kulcsszerepe van a beállónak. Nem sok időm van pihenni a meccseken belül, így nincs is időm azon gondolkodni egy-egy helyzet után, hogy hibáztam, folyamatosan arra kell koncentrálnom, hogy a legjobbamat nyújtsam minden pillanatban. Állok elébe ennek a kihívásnak minden meccsen.

- A Bajnokok Ligájában a szerdai győzelemmel először állnak továbbjutó helyen, a bajnokságban becsúszott egy fájó vereség a Csurgó ellen. Elérhetőnek érzi még a szezon előtti célokat?
- A jelenlegi helyzetben ez nemcsak rajtunk, hanem a víruson is múlik. Bennünket sokkal jobban érintett, mint bármelyik ellenfelünket, de ez még akár meg is fordulhat, bár természetesen nem kívánom egyik ellenfelünknek sem, hogy így legyen. Arra kell koncentrálnunk, hogy a szezon hátralévő részében a legjobb formánkat hozzuk, és most is igaz, ami az előző években is helytálló volt: az érmeket a szezon végén osztják, akkor kell a legjobb formánkat hozni.

- Januárban jön az egyiptomi világbajnokság. Mire számít?
- Elsősorban azt remélem, hogy minden gond nélkül meg tudják rendezni a tornát. Minden más az csak ezután jön. Van még két bajnoki és egy BL-meccsünk idén, úgyhogy egyelőre nekem ez a két meccs a legfontosabb. Karácsony után rögtön kezdünk majd a válogatottal, a tavalyi Eb-szereplés után jó lenne a világbajnokságon is bizonyítani, hogy van bennünk lehetőség és jövő.

Péntek este Egerben

Pénteken este 6 órától az Eger ellen elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatja a MOL-Pick Szeged. A bajnoki mérkőzést a klub hivatalos YouTube-csatornáján követhetik a szurkolók. A szegedieknek papíron még két mérkőzésük van idén. A csütörtöki Veszprém elleni hazai bajnoki rangadó egyelőre kérdéses, mivel ezen a héten két veszprémi játékos vírustesztje is pozitív lett, bár a veszprémiek jelezték, ha pénteken megfelelő létszámmal el tudnak kezdeni edzeni, akkor lejátsszák a meccset. Az évet a december 22-én este háromnegyed 9-kor kezdődő Vardar Szkopje elleni hazai bajnokin zárják a szegediek.

képek: EHF


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.