//

Az EU polgárainak háromnegyede aggódik az illegális migráció miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az uniós polgárok háromnegyede aggódik az illegális bevándorlás miatt - mondta a Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzésére hivatkozva Janik Szabolcs igazgatóhelyettes szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az illegális migráció miatti aggodalom évek óta növekszik Európában.

A Századvég Alapítvány Európa Projekt elnevezésű átfogó közvélemény-kutatásáról készült elemzés alapján elmondta, hogy a régi uniós tagállamokban – Nyugat-Európában és Észak-Európában – az emberek jobban aggódnak az illegális migráció miatt, mint a keleti tagállamokban. A közvélemény-kutatás válaszaiból látható, hogy tízből hét-nyolc ember továbbra is komoly problémának találja a migrációt – tudatta.

A megkérdezettek 57 százaléka vélekedett úgy, hogy elsősorban gazdasági bevándorlók érkeznek Európába – mondta, megjegyezve, az elmúlt évek felmérései fényében elmondható, hogy egyre többen vélik ezt.

A tagállamok adatai szerint tíz menedékkérelmezőből öt-hat nem jogosult védelemre – fűzte hozzá. Hangsúlyozta: immár nem menekültválság, hanem migrációs válság típusú narratíva él Európában.

(MTI)

Előző sztori

Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett járvány idején a baloldal

Videó!
Következő sztori

Újabb részletek derültek ki az otthonteremtési programból