Közélet

A rendőrök számára a legnagyobb ajándék az, ha az ünnep békében és unalomban telik

A rendőrök számára a legnagyobb ajándék az, ha az ünnep békében és unalomban telik

2020. december 24., csütörtök
A rendőrök számára a legnagyobb ajándék az, ha az ünnep békében és unalomban telik

Bár karácsonykor minden elcsendesül és lelassul kicsit, idén ez hatványozottan igaz. A rendőrségnek azonban az ünnepek alatt sem lesz kevesebb feladata, mint az előző években. Az ünnep előtti vásárlási roham biztonságának megőrzése után jön a következő feladat: vigyázni a közbiztonságot és közrendet az ünnepek alatt. Szomorú bizonyítéka a rendőrök áldozatos munkájának a szerda reggeli budapesti eset, ahol egy rendőrt késeltek meg.

- Ez az év mindenben más volt, mint az előzőek. A rendőrség alapfeladata természetesen továbbra is a közrend, a közbiztonság fenntartása, és az államhatár védelme, azonban nem szabad elfeledkezni a járvánnyal kapcsolatos védelmi intézkedésekről sem - válaszolta lapunk kérdésére dr. Harkai István szegedi rendőrkapitány.

Hozzátette, hogy a szegedi rendőröknek a büntetés eddig sem volt céljuk, kirívó esetben alkalmaztak csak szankciót, ez az ünnepekben sem lesz másként. Hangsúlyozta: az emberek nagy többsége együttműködő volt, és betartotta az előírásokat.

- A kijárási tilalom miatt jóval csendesebb éjszakák voltak karácsony előtt, de az ünnepek előtti vásárlási roham biztonságának szavatolásaminden évben komoly figyelmet és erőfeszítést igényel kollégáimtól. Sajnos a családon belüli egyet nem értések az ünnepek alatt is adhatnak majd nekünk munkát, idén ez hatványozottabban várható - részletezte a rendőrség feladatait a kapitány.

​A rendőri szolgálat is azon hivatások közé tartozik, ahol „nincs” ünnepnap. A folyamatos szolgálat mellett igyekeznek úgy alakítani a beosztást, hogy minden rendőrnek jusson ideje karácsonyozni. - Vezetőtársaim az ünnepi szolgálatot megpróbálják úgy szervezni, hogy minden munkatársamnak legalább az egyik napja szabad lehessen, amikor csak a családjával tud lenni. Tudni kell azonban, hogy a szegedi rendőrök a határ őrizetéből is kiveszik a részüket, így idén is lesznek olyan kollégáim, akik a karácsonyfa helyett a határ mellett töltik az ünnepeket. A rendőrök számára szerintema legnagyobb ajándék az, ha az ünnep békében és unalomban telik - mondta dr. Harkai István, aki azt is elárulta, hogy szilveszterkor egy rövid koccintásra van lehetőség a szolgálat során is, de természetesen csak szigorúan kölyökpezsgővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.