63 határsértő próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 63 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök december 21-én 5 óra 30 perc és december 22-én 5 óra 30 perc között 13 esetben összesen 63 határsértőt tartóztattak fel Makó, Ferencszállás, Röszke, Mórahalom, Deszk, illetve Szeged közigazgatási területén és a röszkei határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, palesztin, líbiai, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá december 22-én 2 óra körül kilenc határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén, akik iraki, valamint szír állampolgárnak vallották magukat. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a nagylaki határrendészeti kirendeltségre előállították őket, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Előző sztori

Elkapták a menekülő szentesi bankrablót

Következő sztori

Szegeden is folynak kutatások a mesterséges intelligenciával kapcsolatban

Legutóbbi hasonló cikkek