Illegális bevándorlás

63 határsértő próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

63 határsértő próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 22., kedd
63 határsértő próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök december 21-én 5 óra 30 perc és december 22-én 5 óra 30 perc között 13 esetben összesen 63 határsértőt tartóztattak fel Makó, Ferencszállás, Röszke, Mórahalom, Deszk, illetve Szeged közigazgatási területén és a röszkei határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, palesztin, líbiai, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá december 22-én 2 óra körül kilenc határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén, akik iraki, valamint szír állampolgárnak vallották magukat. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a nagylaki határrendészeti kirendeltségre előállították őket, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.