60 migránst fogtak 12 óra alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök 79 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök december 17-én 17 óra 30 perc és december 18-án 5 óra 30 perc között 15 esetben összesen 53 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Kübekháza közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, líbiai, albán, palesztin, tunéziai, iraki és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások december 18-án 3 órakor a román–magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban 7 határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Átépítik a szegedi sóházat

Következő sztori

Furgonnal karambolozott egy autó Makón

Legutóbbi hasonló cikkek