Illegális bevándorlás

60 migránst fogtak 12 óra alatt Csongrád-Csanádban

60 migránst fogtak 12 óra alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 18., péntek
60 migránst fogtak 12 óra alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök december 17-én 17 óra 30 perc és december 18-án 5 óra 30 perc között 15 esetben összesen 53 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Kübekháza közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, líbiai, albán, palesztin, tunéziai, iraki és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások december 18-án 3 órakor a román–magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban 7 határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.