Illegális bevándorlás

39 migránst fogtak fél nap alatt Csongrád-Csanádban

39 migránst fogtak fél nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 17., csütörtök
39 migránst fogtak fél nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök december 16-án 17 óra 30 perc és december 17-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Kiszombor, Röszke ésMórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrökdecember 16-án 20 órakor Szeged közigazgatási területén vontak igazoltatás alá egy magyar honosságú személyautót, melyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a rendőrök öt illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a román sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások december 16-án 20 óra 5 perckor szintén Szeged közigazgatási területén vontak igazoltatás alá egy bolgár honosságú kisteherautót. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, mellette egy moldáv állampolgárságú férfi utazott. A rendőrök a járműben tizenöt illegális migránst találtak megbújva, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt és utasát előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.