Közlekedés

16 buszmegállót újítottak fel Szegeden

16 buszmegállót újítottak fel Szegeden

2020. december 17., csütörtök
16 buszmegállót újítottak fel Szegeden

Valamennyi buszmegálló újra használható, amelyeket az elmúlt hónapokban újítottak fel Tarjánban és Újszegeden. A Retek utcában és a Víztorony térnél ismét a régi, megszokott helyeken állnak meg a helyi járatú buszok – egy kivétellel: a Retek–Szamos–Róna utca csomópontjának átépítése miatt a Csillag tér felé közlekedő buszok megállóját hátrébb helyezték, éppen az ellenkező irányú megállóval szembe.

Ebben a városrészben hat megálló újult meg: négyben tartós bazaltbeton burkolatot építettek a járműveknek, négyben esőbeálló pavilont helyeztek el, háromban pedig új peront építettek.

Újszegeden tíz megállót újítottak fel: a Vedres utcában és a Székely soron is hármat, a Temesvári körúton kettőt, a Csanádi utcában és a Népkert soron pedig egyet-egyet. Mindegyik kapott bazaltbeton burkolatot, ötben helyeztek el esőbeálló pavilont, és háromban építettek új peront. Az új pavilonokból Tarjánban és Újszegeden is hiányoznak még a padok és az üveg térelválasztók, ezeket a tervek szerint január közepéig a helyükre teszik.

További fejlesztések révén javulnak a közösségi közlekedés feltételei (például buszsávot alakítottak ki a Budapesti körúton), biztonságosabbá válik a kerékpározás (például kerékpárutat hoztak létre a Székely soron, és több csomópontban alakítottak ki kerékpáros átvezetést az úttesten), továbbá jelzőlámpák teszik gyorsabbá a kijutást a Ladvánszky, a Baktói és a Diadal utcából az Algyői útra. A közlekedésfejlesztés öt városrészt – Baktó, Új-Petőfitelep, Tarján, Északi városrész, Újszeged – érint.

(Képünk illusztráció, fotó: Frank Yvette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.