16 buszmegállót újítottak fel Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tizenhat buszmegálló újult meg Tarjánban és Újszegeden egy közlekedésfejlesztési projekt részeként európai uniós és önkormányzati forrásból.

Valamennyi buszmegálló újra használható, amelyeket az elmúlt hónapokban újítottak fel Tarjánban és Újszegeden. A Retek utcában és a Víztorony térnél ismét a régi, megszokott helyeken állnak meg a helyi járatú buszok – egy kivétellel: a Retek–Szamos–Róna utca csomópontjának átépítése miatt a Csillag tér felé közlekedő buszok megállóját hátrébb helyezték, éppen az ellenkező irányú megállóval szembe.

Ebben a városrészben hat megálló újult meg: négyben tartós bazaltbeton burkolatot építettek a járműveknek, négyben esőbeálló pavilont helyeztek el, háromban pedig új peront építettek.

Újszegeden tíz megállót újítottak fel: a Vedres utcában és a Székely soron is hármat, a Temesvári körúton kettőt, a Csanádi utcában és a Népkert soron pedig egyet-egyet. Mindegyik kapott bazaltbeton burkolatot, ötben helyeztek el esőbeálló pavilont, és háromban építettek új peront. Az új pavilonokból Tarjánban és Újszegeden is hiányoznak még a padok és az üveg térelválasztók, ezeket a tervek szerint január közepéig a helyükre teszik.

További fejlesztések révén javulnak a közösségi közlekedés feltételei (például buszsávot alakítottak ki a Budapesti körúton), biztonságosabbá válik a kerékpározás (például kerékpárutat hoztak létre a Székely soron, és több csomópontban alakítottak ki kerékpáros átvezetést az úttesten), továbbá jelzőlámpák teszik gyorsabbá a kijutást a Ladvánszky, a Baktói és a Diadal utcából az Algyői útra. A közlekedésfejlesztés öt városrészt – Baktó, Új-Petőfitelep, Tarján, Északi városrész, Újszeged – érint.

(Képünk illusztráció, fotó: Frank Yvette)

Előző sztori

Szegedi matek- és csongrádi fizikatanárt díjazott az Ericsson

Videó!
Következő sztori

Az időjárás továbbra sem hangol jókedvre