Közélet

Veszélyes a céltalan lődörgés a bevásárlóközpontokban

Veszélyes a céltalan lődörgés a bevásárlóközpontokban

2020. november 29., vasárnap
Veszélyes a céltalan lődörgés a bevásárlóközpontokban

Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tiszti főorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt.

Müller Cecília vasárnap a közmédiának azt mondta, hogy a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes, ezért aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt el tudja intézni a vásárlást.

A tiszti főorvos hozzátette: egyelőre úgy tűnik, hogy a következő hetekben még nem lehet számítani a járványügyi görbe laposodására, ezért nem lazítottak az intézkedéseken.

- Természetesen rajtunk is múlik, hogy betartsuk a szabályokat, és ezzel megpróbáljuk a vírus terjedését, és a járvány hullámának a magasságát, a nagyságát csökkenteni. Gyakorlatilag ellaposítani a görbét annak érdekében, hogy a fertőzöttek száma, a napi terhelés kevesebb legyen. Reménykedünk, és mindenki teszi a dolgát. Erre kérek mindenkit, hogy ne fáradjunk bele ezeknek a higiénés szabályoknak a betartásába, mert nagyon sokat tehetünk egymásért, a közösségért, az országért és a karácsonyunkért is - figyelmeztetett Müller Cecília.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.