/

Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, tekintettel az új jogszabályokra és korlátozásokra, az SZTE új intézkedéseket vezetett be minden egyetemi polgára számára.

Az új koronavírus-járvány terjedésének megelőzése, az egyetemi polgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának védelme, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának biztosítása érdekében a Szegedi Tudományegyetemen vezetése az alábbi új intézkedések bevezetéséről döntött:

– 5/2020. (XI. 06) sz. rektori-kancellári együttes utasítás járványügyi humánpolitikai intézkedésekről

– 6/2020. (XI.16.) számú rektori-kancellári körlevéllel az egészségügyi válsághelyzet során a Szegedi Tudományegyetemen alkalmazandó szabályokról

– 9/2020. (XI.9.) számú rektori-kancellári körlevéllel a kollégiumi elhelyezés szüneteltetéséről

– 11/2020. (XI.16.) sz. rektori-kancellári körlevél a magán és hivatalos célú utazásokkal összefüggő szabályokról

– 12/2020. (XI. 17.) sz. rektori-kancellári körlevél az oktatási rendre vonatkozó irányelvekről a Szegedi Tudományegyetemen

Az egyetem tájékoztatása szerint a térítésmentes PCR-szűréseket kizárólag azon egészségügyi szakokon tanuló hallgatók részére tudják a továbbiakban biztosítani, akiknek az egyetemi tanulmányaik folytatásához, a gyakorlataikon való részvételhez szükséges annak az elvégzése.

Külföldre történő utazás esetén a fogadóállam által a belépésnél elvárt PCR-tesztet, illetve a Magyarországra történő visszatéréskor a kötelező járványügyi karantén lerövidítésére elvégezhető PCR-tesztet az utazónak saját magának kell megszerveznie és finanszíroznia, az egyetem nem tud ezekben az esetekben térítésmentes PCR-tesztelést biztosítani.

Előző sztori

Mindenki potenciális fertőzött, aki szembejön az utcán

Következő sztori

50 szén-monoxid-érzékelőt osztanak szét rászoruló családoknak a megyében