Egyetem

Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

2020. november 22., vasárnap
Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

Az új koronavírus-járvány terjedésének megelőzése, az egyetemi polgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának védelme, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának biztosítása érdekében a Szegedi Tudományegyetemen vezetése az alábbi új intézkedések bevezetéséről döntött:

- 5/2020. (XI. 06) sz. rektori-kancellári együttes utasítás járványügyi humánpolitikai intézkedésekről

- 6/2020. (XI.16.) számú rektori-kancellári körlevéllel az egészségügyi válsághelyzet során a Szegedi Tudományegyetemen alkalmazandó szabályokról

- 9/2020. (XI.9.) számú rektori-kancellári körlevéllel a kollégiumi elhelyezés szüneteltetéséről

- 11/2020. (XI.16.) sz. rektori-kancellári körlevél a magán és hivatalos célú utazásokkal összefüggő szabályokról

- 12/2020. (XI. 17.) sz. rektori-kancellári körlevél az oktatási rendre vonatkozó irányelvekről a Szegedi Tudományegyetemen

Az egyetem tájékoztatása szerint a térítésmentes PCR-szűréseket kizárólag azon egészségügyi szakokon tanuló hallgatók részére tudják a továbbiakban biztosítani, akiknek az egyetemi tanulmányaik folytatásához, a gyakorlataikon való részvételhez szükséges annak az elvégzése.

Külföldre történő utazás esetén a fogadóállam által a belépésnél elvárt PCR-tesztet, illetve a Magyarországra történő visszatéréskor a kötelező járványügyi karantén lerövidítésére elvégezhető PCR-tesztet az utazónak saját magának kell megszerveznie és finanszíroznia, az egyetem nem tud ezekben az esetekben térítésmentes PCR-tesztelést biztosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.