Egészség

További 93 fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

További 93 fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

2020. november 3., kedd
További 93 fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben, különösen a maszkviselésre vonatkozó előírások betartásában. 

Hétfőtől tovább szigorodtak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni, azt csak az étel és ital fogyasztása idejére lehet levenni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt megbüntetik.

Az Operatív Törzs jelenleg 56 óvodában és 5 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 32 osztályban és 15 iskolában digitális munkarendet.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (22269) és Pest megyében (10748) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (5582), Győr-Moson-Sopron (5557), Szabolcs-Szatmár-Bereg (4643) és Hajdú-Bihar megye (4432).Csongrád-Csanádban kilencvenhárommal 3892-re emelkedett a fertőzöttek száma.A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (949).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.