/

Tovább várják a betlehemeket a Dóm Látogatóközpontban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meghosszabbított határidővel várja a Nem lehet csoda nélkül élni című betlehemkészítő pályázatra jelentkező családok, iskolai osztályok, illetve egyéni alkotók munkáit a Szegedi Dóm Látogatóközpont.

Az alkotások anyaga, mérete és az alkalmazott technika szabadon választható. A betlehemeket személyesen vagy postai úton december 1-jén 17 óráig várják a szervezők az intézménybe (Dóm tér 16.).

A beküldött alkotásokat a Szegedi Dóm Látogatóközpont közösségi felületein 2021. február 2-ig nézhetik meg az érdeklődők. Amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a kulturális központ kiállítóterében is látható majd a tárlat anyaga. A legjobb művek díjazásban részesülnek, továbbá lehetőség lesz online közönségszavazásra is.

A koronavírus-járvány erősödése miatt bevezetett szigorító intézkedések egyike érinti a Szegedi Dóm Látogatóközpontot is. A múzeumok, színházak, szabadidős létesítmények bezárására vonatkozó jogszabály kötelező érvényű a Dóm téri intézményre is, így a látogatóközpont november 11-től nem fogad vendégeket. Az intézkedés várhatóan 30 napig tart.

Előző sztori

Makó teljes területén kötelező a maszk használata, Vásárhelyen nem

Következő sztori

Csónakon surranó migránsokat fogtak a Tiszán Gyálarétnél